kazioW24 Napisano 7 Grudzień Napisano 7 Grudzień Do czego to było ,jakiegoś działka czy uniwersalna. Cytuj
0 kazioW24 Napisano 7 Grudzień Autor Napisano 7 Grudzień Do czego to służyło wiem,ale nie wiem czy konkretnego rodzaju broni ,czy były końcówki wymienne jak w TCHP-U. Cytuj
0 kazioW24 Napisano 9 Grudzień Autor Napisano 9 Grudzień Nikt nie ma pomysłu do jakiego rodzaju broni była ta luneta. Cytuj
0 honker Napisano 9 Grudzień Napisano 9 Grudzień Cześć czemu przetłumaczyłeś TCHP jak po rosyjsku jest THP? Dokładnie od czego nie wiem ale sprawdź ZIS 2 i ZIS3 jak nie będziesz miał gdzie to zerknij 1 Część Wyzwolenia tam dowódca baterii walił z bliska do czołgów i jak napisy są z lewej to może odczytasz pozd Marek Cytuj
0 beaviso Napisano 10 Grudzień Napisano 10 Grudzień Po rosyjsku nie jest ani TCHP, ani THP, tylko TChP. M. Cytuj
0 Slajmi130 Napisano 10 Grudzień Napisano 10 Grudzień (edytowane) https://reibert.info/lots/thp-1-30-515-trubka-holodnoy-pristrelki-30mm.1077280 Lufa celownicza THP-1-30-515 do dział kal. 30 mm typu 2A42, które są instalowane na bojowych wozach piechoty, bojowych wozach piechoty, transporterach opancerzonych różnych modyfikacji. Edytowane 10 Grudzień przez Slajmi130 Cytuj
0 Grzesio Napisano 10 Grudzień Napisano 10 Grudzień Czyli luneta do regulacji przyrządów celowniczych - wkłada ją się w lufę, kieruje za jej pomocą lufę na tarczę, a następnie zgrywa z tarczą celownik. Cytuj
0 kazioW24 Napisano 10 Grudzień Autor Napisano 10 Grudzień (edytowane) Dzięki,tak to luneta do przestrzeliwania broni. tTo by miało sens bo w Pruszczu Gd. są smigłowce i to głównie ZSRR. Edytowane 10 Grudzień przez kazioW24 Cytuj
0 kazioW24 Napisano 10 Grudzień Autor Napisano 10 Grudzień A jak jest na takiej lunetce TChP-1-30 to też do takiego działka czy innego.Bo dwie mają 1-30 i nic więcej tylko ta z wątku 1-30-515 Cytuj
Pytanie
kazioW24
Do czego to było ,jakiegoś działka czy uniwersalna.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi