1999 Napisano 7 Październik 2023 Napisano 7 Październik 2023 Witam wszystkich Prośba o doradzenie jaki wykrywacz kupić ? interesuje mnie model który będzie wystarczający na szukanie metali kolorowych - miedz mosiądz złoto itp. zasięg wystarczający aby np przeszukać stary dom stropy ściany itp. i oczywiście kopanie w ziemi. Nie interesują mnie poszukiwania militariów budżet do 3000 zł, ale też nie chcę kupować modelu z którego możliwości nie będę korzystać. W grę wchodzi również model używany. ważnie jest dla mnie też to że w przypadku jakieś awarii wykrywacza są do niego dostępne części do naprawy - tzw serwis. Na aukcjach widzę też śmiesznie tanie wykrywacze zdaje się chińskie. Pracuje w motoryzacji na przestrzeni ostatnich lat chińskie części ich trwałość mieniła się in plus o 360 stopni. Może jest tak z wykrywaczami ?? mam budżet do 3000 i nie chcę wydawać kasy tam gdzie nie muszę. Prośba o poradę. Pozdrawiam Cytuj
Landszaft Napisano 7 Październik 2023 Napisano 7 Październik 2023 z 3 tysiakami jak chcesz specjalistyczny sprzęt to wystarczy Ci obecnie na lemoniadę . Taki budżet to na skromny plażowy wykrywacz lub coś z bardzo niskiej półki . W każdym razie nic do przeszukiwania budynków . Dodaj jedno zero i wtedy może coś się znajdzie do przeszukiwania budynków , ale do przeszukiwania budynków to najczęściej wiertarki , kamerki , kamerki termowizji i inksze cuda a nie wykrywarka która oszaleje mając w ścianie przewody miedziane , tregry stalowe, stal zbrojeniową, kotwy i wszelakie wielkie elementy budowlane trzymające chałupę w całości , no chyba że to szałas lub koliba gazdy. Cytuj
Orsza Napisano 7 Październik 2023 Napisano 7 Październik 2023 Ten powinien być dobry, serwis na miejscu. Ja używam numeru 1 z tej serii. Jest stabilny, głęboki, precyzyjny, przy dobrych ustawieniach można sporo osiągnąć. Wykrywacz metali Armand Prospector 4 : Armand Cytuj
Landszaft Napisano 8 Październik 2023 Napisano 8 Październik 2023 Orsza czytasz o co prosi zakładający temat ?? . Weź swojego Armanda i szukaj w bloku skrytek . zobaczymy efekt . Wysteruj go aby nie brał metalu i przewodów w ścianach . Powodzenia !! . Cytuj
Landszaft Napisano 8 Październik 2023 Napisano 8 Październik 2023 Orsza cena - jakość 3,500 tys za prospectora ???? , to technika z przed 30 lat !!!! , analog !!! wskazania to kolor-żelazo !!!. "это техника молодежи". za cenę 400-500 zł kupisz Garreta 250 lub Whita 300 i biją to cudo "Armandowskie" na głowę . Miałem Armanda tego co pokazujesz w pierwszych wersjach , ciężki nieporęczny , co grunt się zmienia to trzeba go regulować bo się rozstraja - kaszana. Po 30 latach tylko nieco zmniejszyli to pudło i z wskaźnika wychyłowego przeszli na ledowy - koniec udoskonaleń 30 lat produkcji tej koszmarnej cegły . I to nie z powodu że taki doskonały tylko że producent zakończył edukacje na analogu bo bardzo tani w elementy a cyfra to już inna szkoła jazdy. Sprzedałem 25 lat temu po 5 latach szarpania się z nim i przeszedłem na C-scope tx i od tego zaczęły się wysypy znalezisk , a potem przyszedł czas na minelaby, garrety i white i to dopiero pokazało co to jest przyjemność z poszukiwań . Cytuj
beaviso Napisano 9 Październik 2023 Napisano 9 Październik 2023 Armand na poziomie Rutusa First Plus sprzed 20 lat - za 3500 zł - to jakiś nieśmieszny żart? Zatkało mnie. M. Cytuj
fuks_ag Napisano 18 Październik 2023 Napisano 18 Październik 2023 garret ace 250 z cewką cc 9/6,5w dobrym stanie to koszt ale 700-750pln i wystarczy na takie poszukiwania , i może od takiego monetkowca zacznij a jak ci sie spodoba to przejdziesz na minelaba xterrę 505 705 czy xterrę pro ew rutusa w nowej odsłonie ( tego ostatniego serwis i producenta masz w PL ) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi