ppatrykk2000 Napisano 4 Lipiec 2023 Napisano 4 Lipiec 2023 Cześć, Prośba o pomoc w identyfikacji małej przypinki(?) w literą F znalezionej wczoraj. Znaleziona w miejscu, gdzie wychodziło sporo niemieckich fantów II wojna. z góry dziękuje
0 abcd Napisano 6 Lipiec 2023 Napisano 6 Lipiec 2023 Są znane analogiczne z innymi literami alfabetu.
0 canabis.dw Napisano 7 Lipiec 2023 Napisano 7 Lipiec 2023 Ja przykładowo mam "K" w swoich zbiorach, kontekst też był germański, ale konkretów żadnych nie udało mi się ustalić
0 Kee Napisano 7 Lipiec 2023 Napisano 7 Lipiec 2023 Moge pleść głupoty i proszę nie brać poniższych informacji za pewnik ale może jako trop. Wydaje mi się że otarłem się kiedyś o taki temat, i było opisane że są to przypinki do butów które były używane w celu oznaczenia właściciela. Niestety nie wiem gdzie to widziałem.
0 honker Napisano 9 Lipiec 2023 Napisano 9 Lipiec 2023 Cześć Kee możesz mieć rację. To o czym wspominasz to kalosze w carskiej Rosji- oni mieli bukwy a jak to Niemcy to alfabet łaciński. To było na Odkrywcy ale już kawałek czasu temu. pozd Marek
Pytanie
ppatrykk2000
Cześć,
Prośba o pomoc w identyfikacji małej przypinki(?) w literą F znalezionej wczoraj. Znaleziona w miejscu, gdzie wychodziło sporo niemieckich fantów II wojna.
z góry dziękuje
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi