Skocz do zawartości

Wojna w Ukrainie vol.11

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Czlowieksniegu napisał:

- Dowódca operacyjny zaniechał swoich instrukcyjnych obowiązków, nie informując o obiekcie ani mnie, ani Rządowego Centrum Bezpieczeństwa i innych służb - powiedział minister obrony narodowej Mariusz Błaszczak, nawiązując do odkrycia szczątków rakiety pod Bydgoszczą.

- Zapoznałem się z wynikami kontroli. Ustalono, że 16 grudnia Centrum Operacji Powietrznych otrzymało od Ukrainy informację o zbliżającym się stronę Polski obiekcie, który może być rakietą. Nawiązano współpracę z Ukrainą i USA. Właściwie uruchomiono procedury współpracy sojuszniczej. Podwyższono gotowość bojową. W powietrze poderwano polskie i amerykańskie samoloty Obiekt był odnotowany przez polskie naziemne stacje radiolokacyjne - powiedział minister obrony narodowej Mariusz Błaszczak podczas czwartkowej konferencji prasowej.

PS Trolle i miłośnicy, 1-2-3 start....

Ciekaw jestem , czy gen.Piotrowski powie jak było , i kogo poinformował 16 grudnia o tym incydencie . Czy podporządkuje się rozkazom MO , że ma zakaz wypowiadania się w tym temacie. Wszak żołnierz jest od wykonywania rozkazów .

Cypis

"Ciekaw jestem , czy gen.Piotrowski powie jak było , i kogo poinformował 16 grudnia o tym incydencie . Czy podporządkuje się rozkazom MO , że ma zakaz wypowiadania się w tym temacie. Wszak żołnierz jest od wykonywania rozkazów"

Napisałem wcześniej, ale powtórzę- na jego miejscu każdy rozsądny walnąłby papierami- został, jakby nie było, właśnie oficjalnie oskarżony przez ministra o niedopełnienie obowiązków, a teraz dodatkowo może jeszcze o świadome i celowe (?) wprowadzanie w błąd.
Inna sprawa, że Błaszczak dość na okrągło się wypowiadał, że "nie widziałem w ...", "nie poinformował mnie N", itp itd..., tak aby zostawić pole do interpretacji.
Ale tak czy inaczej, wojsko ma fajnego wodza....

PS PAD potrafił w środku nocy do Leśnego Ruchadła wzdychać, a tu kolejna godzina ciszy....

Что там в Мордоре?

❗️ Трубят о том, что «украинское
наступление вот-вот начнется».
А также готовятся встречать украинские танки в белгородской области, катера на левом берегу Днепра, сдавать позиции по всей линии фронта, а также говорят, что «в Бахмуте все плохо».

🔥 В республике коми горело здание фсб.
Неудачное курения перешло от военкоматов к чекистам.

🤡 В минобороны россии до сих пор не верят, что американские ПВО сбили их гиперзвуковую ракету «Кинжал».
Может они так намекают, что никакого кинжала и не существует в природе?

⚡️  В кремле призвали не волноваться из-за дыры в бюджете размером в $44 млрд.
Ну вот теперь совершенно, всем российским бюджетникам  можно начинать волноваться.

🛠 Образовалась серьезная нехватка рабочих для ремонта и строительства дорог.
Дефицит появился с началом мобилизации осенью и после этого только усиливался.
К двум вечным российским бедам добавилась еще и третья – «могилизация»

🦟 путин освоил все нюансы, связанные с прививками, с вакцинами, с вирусами, с вирусологией.
Об этом заявил песков, рассказывая об интеллектуальном уровне своего начальника.
Понятно, теперь из чьей головы вылетели «боевые комары НАТО».

🪖 Планируют зачислять в ВУЗы без экзаменов тех, кто вернулся с фронта.
Думают, что солдаты научат студентов любить путина – но как бы не получилось наоборот.

💩 Председатель совета федерации матвиенко потребовала усилить военную пропаганду в школах.
Ну чего уж – давайте уже каждый день по 7 уроков подряд слушать выступления путина и конашенкова!

❌ После атаки на кремль начали изымать дроны у населения.
Также поступают доносы на продавцов квадрокоптеров.
Свадебные фотографы и видеооператоры – бегите, пока не поздно!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie