bodziu000000 Napisano 11 Maj 2023 Share Napisano 11 Maj 2023 18 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Nie chcem, ale muszem... "Dowiedziałem się o tym incydencie wtedy, kiedy poinformowałem o tym. To było pod koniec kwietnia, kilka dni przed końcem kwietnia, w środku tygodnia " odpowiedział MMorawiecki pytany, kiedy dostał informacje, że... w grudniu "coś" spadło w okolicach Bydgoszczy.... A tutaj mówią co innego 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 11 Maj 2023 Share Napisano 11 Maj 2023 I jeszcze to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 11 Maj 2023 Share Napisano 11 Maj 2023 Morawiecki: "Dowiedziałem się o tym incydencie wtedy, kiedy poinformowałem o tym." vs wiceszef MSZ Paweł Jabłoński: "...A ten jego [ Morawieckiego ] wczorajszy cytat jest - jak rozumiem - odpowiedzią na pytanie, kiedy się dowiedział o tym, że odnaleziono te szczątki" Czyli... incydentem było znalezienie po kilkunastu tygodniach szczątków :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Maj 2023 Share Napisano 11 Maj 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_breslau Napisano 11 Maj 2023 Share Napisano 11 Maj 2023 1 godzinę temu, Czlowieksniegu napisał: Nie chcem, ale muszem... "Dowiedziałem się o tym incydencie wtedy, kiedy poinformowałem o tym. To było pod koniec kwietnia, kilka dni przed końcem kwietnia, w środku tygodnia " odpowiedział MMorawiecki pytany, kiedy dostał informacje, że... w grudniu "coś" spadło w okolicach Bydgoszczy.... Pierdu, pierdu, bla bla bla... Najgorsze w tym wszystkim jest to, że niektórzy łykną te "wyjaśnienia" jak pelikany i będą bić brawo za "szybką reakcję". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 11 Maj 2023 Share Napisano 11 Maj 2023 - Dowódca operacyjny zaniechał swoich instrukcyjnych obowiązków, nie informując o obiekcie ani mnie, ani Rządowego Centrum Bezpieczeństwa i innych służb - powiedział minister obrony narodowej Mariusz Błaszczak, nawiązując do odkrycia szczątków rakiety pod Bydgoszczą. - Zapoznałem się z wynikami kontroli. Ustalono, że 16 grudnia Centrum Operacji Powietrznych otrzymało od Ukrainy informację o zbliżającym się stronę Polski obiekcie, który może być rakietą. Nawiązano współpracę z Ukrainą i USA. Właściwie uruchomiono procedury współpracy sojuszniczej. Podwyższono gotowość bojową. W powietrze poderwano polskie i amerykańskie samoloty Obiekt był odnotowany przez polskie naziemne stacje radiolokacyjne - powiedział minister obrony narodowej Mariusz Błaszczak podczas czwartkowej konferencji prasowej. PS Trolle i miłośnicy, 1-2-3 start.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Maj 2023 Share Napisano 11 Maj 2023 Cyrk. A może nowy wątek pinokiowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Maj 2023 Share Napisano 11 Maj 2023 Niet anałoga w mirie. Wyjeżdżają T-55 z grillami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 11 Maj 2023 Autor Share Napisano 11 Maj 2023 VID_20230511_164804_129.mp4 VID_20230511_164803_368.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Maj 2023 Share Napisano 11 Maj 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 11 Maj 2023 Share Napisano 11 Maj 2023 (edytowane) 2 godziny temu, Czlowieksniegu napisał: - Dowódca operacyjny zaniechał swoich instrukcyjnych obowiązków, nie informując o obiekcie ani mnie, ani Rządowego Centrum Bezpieczeństwa i innych służb - powiedział minister obrony narodowej Mariusz Błaszczak, nawiązując do odkrycia szczątków rakiety pod Bydgoszczą. - Zapoznałem się z wynikami kontroli. Ustalono, że 16 grudnia Centrum Operacji Powietrznych otrzymało od Ukrainy informację o zbliżającym się stronę Polski obiekcie, który może być rakietą. Nawiązano współpracę z Ukrainą i USA. Właściwie uruchomiono procedury współpracy sojuszniczej. Podwyższono gotowość bojową. W powietrze poderwano polskie i amerykańskie samoloty Obiekt był odnotowany przez polskie naziemne stacje radiolokacyjne - powiedział minister obrony narodowej Mariusz Błaszczak podczas czwartkowej konferencji prasowej. PS Trolle i miłośnicy, 1-2-3 start.... Edytowane 11 Maj 2023 przez bodziu000000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Maj 2023 Share Napisano 11 Maj 2023 Swołocz pewnie pompę ma, jak to czyta ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 11 Maj 2023 Share Napisano 11 Maj 2023 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Maj 2023 Share Napisano 11 Maj 2023 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 11 Maj 2023 Share Napisano 11 Maj 2023 - Ja poinformowałem swoich przełożonych. (...) Nie mam sobie nic do zarzucenia - powiedział w rozmowie z RMF FM Szef Sztabu Generalnego Wojska Polskiego generał Rajmund Andrzejczak I teraz, powinien, zgodnie z Boziewiczem, złożyć papiery i tyle go widzieli... Chyba, że woli poczekać na dymisję i/lub emeryturę. Choć to drugie, wobec jak rozumiem zarzutów, które go czekają, może być problemem... PS Teraz należy jeszcze czekać na "coś" od PAD'a, jako zwierzchnika... PS Sposób i system komunikacji lub jej braku, na linii LWP-MON-rząd-itp, to jedno... Ale o nielocie od razu donosiły media- należy rozumieć, że nie po raz pierwszy na marginesie, nikt z otoczenia MON-rząd-PAD-służb itp nic nie wiedział z takich źródeł? Choć jednocześnie LWP poderwało samoloty, rozpoczęto rozmowy z Waszyngtonem i Kijowem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 11 Maj 2023 Share Napisano 11 Maj 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Maj 2023 Share Napisano 11 Maj 2023 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 11 Maj 2023 Share Napisano 11 Maj 2023 PS Resztki pod Bydgoszczą znalazła, po prawie pół roku, baba jeżdżąca po lesie na koniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Maj 2023 Share Napisano 11 Maj 2023 Czyżby to jakaś rodzina Pinokia? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 11 Maj 2023 Share Napisano 11 Maj 2023 5 godzin temu, bjar_1 napisał: Niet anałoga w mirie. Wyjeżdżają T-55 z grillami. dolny gril na mięsko , górny na pieczywko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi