Skocz do zawartości

Wojna w Ukrainie vol.11

Rekomendowane odpowiedzi

18 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Nie chcem, ale muszem...

"Dowiedziałem się o tym incydencie wtedy, kiedy poinformowałem o tym. To było pod koniec kwietnia, kilka dni przed końcem kwietnia, w środku tygodnia " odpowiedział MMorawiecki pytany, kiedy dostał informacje, że... w grudniu "coś" spadło w okolicach Bydgoszczy....

A tutaj mówią co innego 😁😁😁😁

• Super 1

Morawiecki:

"Dowiedziałem się o tym incydencie wtedy, kiedy poinformowałem o tym."

vs

wiceszef MSZ Paweł Jabłoński:

"...A ten jego [ Morawieckiego ] wczorajszy cytat jest - jak rozumiem - odpowiedzią na pytanie, kiedy się dowiedział o tym, że odnaleziono te szczątki"

Czyli... incydentem było znalezienie po kilkunastu tygodniach szczątków :-)

1 godzinę temu, Czlowieksniegu napisał:

Nie chcem, ale muszem...

"Dowiedziałem się o tym incydencie wtedy, kiedy poinformowałem o tym. To było pod koniec kwietnia, kilka dni przed końcem kwietnia, w środku tygodnia " odpowiedział MMorawiecki pytany, kiedy dostał informacje, że... w grudniu "coś" spadło w okolicach Bydgoszczy....

Pierdu, pierdu, bla bla bla...

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że niektórzy łykną te "wyjaśnienia" jak pelikany i będą bić brawo za "szybką reakcję".

- Dowódca operacyjny zaniechał swoich instrukcyjnych obowiązków, nie informując o obiekcie ani mnie, ani Rządowego Centrum Bezpieczeństwa i innych służb - powiedział minister obrony narodowej Mariusz Błaszczak, nawiązując do odkrycia szczątków rakiety pod Bydgoszczą.

- Zapoznałem się z wynikami kontroli. Ustalono, że 16 grudnia Centrum Operacji Powietrznych otrzymało od Ukrainy informację o zbliżającym się stronę Polski obiekcie, który może być rakietą. Nawiązano współpracę z Ukrainą i USA. Właściwie uruchomiono procedury współpracy sojuszniczej. Podwyższono gotowość bojową. W powietrze poderwano polskie i amerykańskie samoloty Obiekt był odnotowany przez polskie naziemne stacje radiolokacyjne - powiedział minister obrony narodowej Mariusz Błaszczak podczas czwartkowej konferencji prasowej.

PS Trolle i miłośnicy, 1-2-3 start....

2 godziny temu, Czlowieksniegu napisał:

- Dowódca operacyjny zaniechał swoich instrukcyjnych obowiązków, nie informując o obiekcie ani mnie, ani Rządowego Centrum Bezpieczeństwa i innych służb - powiedział minister obrony narodowej Mariusz Błaszczak, nawiązując do odkrycia szczątków rakiety pod Bydgoszczą.

- Zapoznałem się z wynikami kontroli. Ustalono, że 16 grudnia Centrum Operacji Powietrznych otrzymało od Ukrainy informację o zbliżającym się stronę Polski obiekcie, który może być rakietą. Nawiązano współpracę z Ukrainą i USA. Właściwie uruchomiono procedury współpracy sojuszniczej. Podwyższono gotowość bojową. W powietrze poderwano polskie i amerykańskie samoloty Obiekt był odnotowany przez polskie naziemne stacje radiolokacyjne - powiedział minister obrony narodowej Mariusz Błaszczak podczas czwartkowej konferencji prasowej.

PS Trolle i miłośnicy, 1-2-3 start....

Edytowane przez bodziu000000

- Ja poinformowałem swoich przełożonych. (...) Nie mam sobie nic do zarzucenia - powiedział w rozmowie z RMF FM Szef Sztabu Generalnego Wojska Polskiego generał Rajmund Andrzejczak

I teraz, powinien, zgodnie z Boziewiczem, złożyć papiery i tyle go widzieli...
Chyba, że woli poczekać na dymisję i/lub emeryturę. Choć to drugie, wobec jak rozumiem zarzutów, które go czekają, może być problemem...

PS Teraz należy jeszcze czekać na "coś" od PAD'a, jako zwierzchnika...

PS Sposób i system komunikacji lub jej braku, na linii LWP-MON-rząd-itp, to jedno...
Ale o nielocie od razu donosiły media- należy rozumieć, że nie po raz pierwszy na marginesie, nikt z otoczenia MON-rząd-PAD-służb itp nic nie wiedział z takich źródeł? Choć jednocześnie LWP poderwało samoloty, rozpoczęto rozmowy z Waszyngtonem i Kijowem?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie