Skocz do zawartości
  • 0

Obrazy w drewnianej ramie/Stare

Pytanie

Napisano

Witam serdecznie,

Chciałabym prosić Państwa o pomoc ,w ustaleniu wartości lub chociaż autora obrazów które posiadamy w rodzinie od ponad 10lat(obrazy zostały przywiezione z Irlandii) ,niestety nie ma podpisu ,ramy zbite są na stare gwoździe, nie chciałabym ich rozbierać by ich nie uszkodzić..  

20230116_160100.jpg

20230116_160053.jpg

20230116_155547.jpg

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano
4 hours ago, Czlowieksniegu napisał:

7. Zdjęcia należy wgrać na serwer Odkrywcy a więc bezpośrednio na forum, linki do zdjęć na zewnętrznych serwerach będą usuwane (forum obsługuje pliki w formacie .jpg)

Czyli tak jak mam obecnie wgrane tak ? 

• 0
Napisano

Niestety nic się nie dowiesz  o autorze czy jak jest to stare , jedynie można określić artyzm tych "Landschftów" , a że nie jest za wysoki to i dzieła nie maja jakiejś wartości. Typowe widoczki jakie można kupić pod Bramą Floriańską. Jak Ci się podobają to je zostaw i niech sobie wiszą , jak chcesz je sprzedać to wartość niestety bardzo nikła dzieł , a połowę wartości tych "DZIEŁ"  to trzymają ramy

• 0
Napisano

Przy takich typowych widoczkach, podstawą jest podpis malarza. Powinien być w dolnym prawym rogu obrazu (ale nie jest to żelazną regułą). Taki obrazek, nawet w starej ramie, może mieć 20 i 100 lat. Sam mam taki, bodaj trzydziestoletni, i jakby go pociągnąć werniksem, wyglądałby bardzo podobnie.

• 0
Napisano

Guzik się na tym znam ale jak na owe patrzę to mam nieodparte wrażenie że one stanowią część większej całości. Wydaje mi się że może brakować środkowego obrazu ;) albo to może pocięty obraz? Polish_20230118_175931984.thumb.jpg.946ac699ca64eb5d32a71dfd17da5440.jpg