kribmw Napisano 17 Grudzień 2022 Napisano 17 Grudzień 2022 Witam serdeacznie do identyfikacji skrzynia drewniana z kartką waffen ss oraz inną kartką w kształcie trójkąta z dziwnymi napisami włoskimi?Od czego ta skrzynia.
0 Dennis Napisano 17 Grudzień 2022 Napisano 17 Grudzień 2022 Translator z włoskiego wystarcza w zupełności cartucce di 6,5x52 carcano
0 kribmw Napisano 17 Grudzień 2022 Autor Napisano 17 Grudzień 2022 Tak znaleziona w moich okolicach co by potwierdziło to że lettsy u nas mieli przerużnego rodzaju sprzęt.
0 bialawy Napisano 20 Grudzień 2022 Napisano 20 Grudzień 2022 W dniu 17.12.2022 o 19:05, bjar_1 napisał: Na pewno nie mieli Carcano ;) A może kolega Mussolini przekazał takowego koledze Adolfowi? Ma się rozumieć z osprzętem. Nie takie rzeczy, jak pokazuje historia, ludzie sobie przekazywali (czyt. ostatnie stołeczne Kaboom) Kolega JFK mógłby może coś do tematu dodać, ale dzięki takim prezentom niestety odszedł z tego świata. Pozdr.
0 bialawy Napisano 20 Grudzień 2022 Napisano 20 Grudzień 2022 W dniu 17.12.2022 o 15:34, kribmw napisał: przerużnego Oczy krwawią... Że też coś takiego można napisać...
0 Landszaft Napisano 20 Grudzień 2022 Napisano 20 Grudzień 2022 Nie bardzo wiem co Kribmw miał na myśli pod słowem lettsy czy armię wschodnią czy cesarstwa niemieckiego . Jeśli armię wschodnią to oczywiście Bjar ma rację bo Carcano na pewno nie było w użytku jak оружие armii wschodniej i ten винтовка nie była na ich uzbrojeniu. Za to Volkssturm miał takie na pewno bo na Wrocławskich Maślicach było ich dość sporo na zrzutowisku a uzyskano je po zajęciu Włoch przez Wehrmacht.
0 kribmw Napisano 21 Grudzień 2022 Autor Napisano 21 Grudzień 2022 Panowie może i macie rację ale tu na poligonie ss mnie już nic nie zdziwi.Spotkałem się już z masą przedziwnego sprzętu a nie oszukujmy się dywizje łotewskie nie były zbyt bogato wyposażone.A tak przy okazji docinek białawy zdarza się najlepszym popełnić błąd zwykłe przeoczenie.pozdrawiam.
0 bialawy Napisano 22 Grudzień 2022 Napisano 22 Grudzień 2022 W dniu 21.12.2022 o 08:43, kribmw napisał: A tak przy okazji docinek białawy zdarza się najlepszym popełnić błąd zwykłe przeoczenie Po pierwsze primo to nie białawy tylko bialawy. Po drugie nie chodzi mi o żadne docinki! Już nie raz zwracałem użytkownikom/forumowiczom uwagę na to jak kaleczą polski język. Ja wiem, że teraz komputery wyręczają znajomość języka polskiego, ale niektórych rzeczy nie da się przemilczeć. Przepraszam. Zawsze byłem słaby z pisania poprawną polszczyzna (!), ale jakieś minimum powinno być od każdego wymagane. Pozdrawiam
0 Woodhaven Napisano 22 Grudzień 2022 Napisano 22 Grudzień 2022 https://forum.cartridgecollectors.org/t/italian-made-6-5x52-carcano-german-labeling/31523
Pytanie
kribmw
Witam serdeacznie do identyfikacji skrzynia drewniana z kartką waffen ss oraz inną kartką w kształcie trójkąta z dziwnymi napisami włoskimi?Od czego ta skrzynia.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi