Skocz do zawartości
  • 0

Drewniana skrzynia amunicyjna.

kribmw

Pytanie

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
W dniu 17.12.2022 o 19:05, bjar_1 napisał:

Na pewno nie mieli Carcano ;)

A może kolega Mussolini przekazał takowego koledze Adolfowi? Ma się rozumieć z osprzętem. Nie takie rzeczy, jak pokazuje historia, ludzie sobie przekazywali (czyt. ostatnie stołeczne Kaboom)

Kolega JFK mógłby może coś do tematu dodać, ale dzięki takim prezentom niestety odszedł z tego świata.

Pozdr.

• 0

Nie bardzo wiem co Kribmw miał na myśli pod słowem lettsy czy armię wschodnią czy cesarstwa niemieckiego . Jeśli armię wschodnią to oczywiście Bjar ma rację bo Carcano na pewno nie było w użytku jak оружие armii wschodniej i ten винтовка nie była na ich uzbrojeniu. Za to Volkssturm miał takie na pewno bo na Wrocławskich Maślicach było ich dość sporo na zrzutowisku a uzyskano je po zajęciu Włoch przez Wehrmacht.

• 0

Panowie może i macie rację ale tu na poligonie ss mnie już nic nie zdziwi.Spotkałem się już z masą przedziwnego sprzętu a nie oszukujmy się dywizje łotewskie nie były zbyt bogato wyposażone.A tak przy okazji docinek białawy zdarza się najlepszym popełnić błąd zwykłe przeoczenie.pozdrawiam.

• 0
W dniu 21.12.2022 o 08:43, kribmw napisał:

A tak przy okazji docinek białawy zdarza się najlepszym popełnić błąd zwykłe przeoczenie

Po pierwsze primo to nie białawy tylko bialawy. Po drugie nie chodzi mi o żadne docinki! Już nie raz zwracałem użytkownikom/forumowiczom uwagę na to jak kaleczą polski język. Ja wiem, że teraz komputery wyręczają znajomość języka polskiego, ale niektórych rzeczy nie da się przemilczeć. Przepraszam. Zawsze byłem słaby z pisania poprawną polszczyzna (!), ale jakieś minimum powinno być od każdego wymagane.

Pozdrawiam