Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Godzinę temu, karpik napisał:

Vs.

"Ukraina, Ankara i ONZ poinformowały Federację Rosyjską, że w poniedziałek 14 statków handlowych będzie nadal pływać po Morzu Czarnym - Centrum Koordynacji"

Może być ciekawie😈

Generalnie Fiutin robi wszystko , żeby w końcu sprowokować jakieś starcie z siłami jakiegoś kraju NATO .

Napisano
7 minut temu, Cypis napisał:

Generalnie Fiutin robi wszystko , żeby w końcu sprowokować jakieś starcie z siłami jakiegoś kraju NATO .

"108 lat temu, 29 października 1914 roku, Niemcy i Turcy swobodnie weszli do portu w Sewastopolu i zestrzelili rosyjskie okręty wojenne

Historia pokazuje, że Rosjanie niczego się nie uczą. Zawsze są nieprzygotowani i przegrywają. Spoiler: trzy lata po ataku na flotę w Sewastopolu upadło imperium rosyjskie. Historia jest cykliczna i jestem pewien, że tym razem wszystko będzie znacznie szybsze!

* „Sewastopol pobudka” - nieformalna nazwa operacji nalotu floty osmańskiej na porty rosyjskie i flotę na Morzu Czarnym, przeprowadzonej 16 (29) października 1914 r. Głównym celem operacji było wyrządzenie szkód rosyjskiej marynarce wojennym atakiem z zaskoczenia oraz wciągnięcie Imperium Osmańskiego w wojnę z Imperium Rosyjskim, a co za tym idzie w I wojnę światową po stronie państw centralnych. Oba cele osiągnięto bez strat floty osmańskiej."

Napisano

Ja jednego nie rozumiem, jak tak patrzę na te niezliczone filmy z dronów. Siedzą kacapy skuleni w dołkach albo kryją się w krzakach, drony latają nad nimi bezkarnie i zrzucają im granaty na łby, a ci dalej tam siedzą w kucki jak gdyby nigdy nic i udają, że ich nie ma. O co tu chodzi? Czy oni się kryją przed jakimś innym ostrzałem, a drony ich atakują tylko przy okazji, czy co tu się w ogóle dzieje? 🙄

Napisano

Pokazują nam tylko te udane ataki. Tych niecelnych jest znacząco więcej. Piguły zrzucane z dronów mają niewielką siłę rażenia i eksplodują dopiero po uderzeni w ziemię. Siedzenie skulonym w norze to najlepsza formia biernej obrony. Czasam nie ma się po prostu farta i trafia się do netu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie