yrek58 Napisano 15 Kwiecień 2004 Autor Napisano 15 Kwiecień 2004 To jest gra w którą gram już od 2 lat. Pograjcie sami się przekonacie że nie ma zmiłuj.Brak mi niestety dodatku Resistance.Ale i tak jest dobrze.Wiele kampanii dodatkowych można pobrać z netu + dodatki.
rts Napisano 21 Kwiecień 2004 Napisano 21 Kwiecień 2004 Zgadza się coś pięknego. Najlepsza, najbardziej realistyczna symulacja pola walki w jaką grałem. Nic do tej pory nie jest dla mnie w stanie jej pobić. Interaktywność, nieliniowość. W żadnej grze nie miałem takiego pamiętnego pierwszego kontaktu". W pierwszej misji jaką włączyłem ruszyliśmy do ataku na wioskę. Szybko zalegliśmy w ogniu obrony. Nigdy do tej pory tak się nie czułem gdy strzelałem do dalekich maleńkich figurek, obok mnie padali ranii i zabici, a ja nawet nie widziałem skutku swojego ognia. W dodatku każde wychylenie za osłony mogło zakończyć grę. (Tu nie ma paska energii i zbroi)
Mosul Napisano 27 Kwiecień 2004 Napisano 27 Kwiecień 2004 :) też grałem, teraz nie mogę(problem z kompem), ale gra super, czasem jeden strzał i kończysz
Szlachta Napisano 2 Maj 2004 Napisano 2 Maj 2004 Super gra jak dla mnie de best ;) podobno jest tworzony polski mod do niej. Wspaniale takze sie gra w trybie multiplayer :D
Kiler Napisano 6 Lipiec 2004 Napisano 6 Lipiec 2004 Jest to najlepsza gra w jaka do tej pory gralem. Realistyka bije na glowe wszystkie podobne. Jakie podobne??? Podobnej to jeszcze chyba nie ma. To nie jest strzelanka tylko symulacja pola walki!!!! Przeszedlem ja 2 lub 3 razy. Szkoda, ze nie osadzona w realiach II wojny swiatowej (choc tu super sa H&D i H&D2). Pytanie do znawcow:1. W jaki sposob laduje sie pliki z internetu z nowa bronia (w ktory katalog)?2. Jest OF: Cold War Crisis, Resistance a co to jest Red Hammer (czy to dodatek jakis, bo nigdzie nie moge go kupic)?
Gunship! Napisano 7 Lipiec 2004 Napisano 7 Lipiec 2004 Red Hammer to dodatkowa kampania o ile sie nie myle.OF rządzi - nie ma to jak latac z M-60 po krzaczorach i nawalac do ruskich :) albo pod....prowadzic ruskim Mi-24 i zrobic siekanke :) Na multi nie gram bo mam wersje legalna inaczej :) wiec nie moge :D PozdrawiamGunship
yrek58 Napisano 16 Lipiec 2004 Autor Napisano 16 Lipiec 2004 Red Hammer jest oficjalną kampanią Operacji.Walczysz jako rosjanin.Jest super.Na niektórych misjach można powalczyc dużo czasu.Jest do sciągnięcia link poniżej masz tam równiez inne kampanie.http://www.ofp.bmj.pl/index.php?page=kampanie1Ja korzystam równiez z innej stronki gdzie do pobrania są inne kampanie z addonami.Świetna jest kampania czeska gdzie czesi walczą z amerykanami.http://ofp.gamezone.cz/index.php?sekce=campaignsJa niestety nie mam Resistance nigdzie nie moge kupić.
yrek58 Napisano 16 Lipiec 2004 Autor Napisano 16 Lipiec 2004 Wszystkie pliki z addonami ładujesz do katalogu addons.To znaczy broń i pozostały sprzęt.Zyczę przyjemności.Osobiście zaliczyłem około 10 kampanii.
komunacccp Napisano 17 Kwiecień 2006 Napisano 17 Kwiecień 2006 zdecydowanie najlepsza gra tego typu mam orginala i sciagam co tylko chce:) fiaty, LWP, milicja itp super gra
mike110 Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 Był juz wątek o tej gierce-sprawdzcie tutaj:http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=142001#185646
komunacccp Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 nio masz racje ale sa 2 watki:P pozdro
Kiler Napisano 30 Październik 2006 Napisano 30 Październik 2006 Mam oryginalna Operation Flashpoint wersja 1.96. Posciagalem addony broni, wrzucilem je do katalogu Addons i nie moge ich uzywac. Czy one sa dostepne w misjach pojedynczych i w kampanii, czy tylko w grze sieciowej. Jak je uruchomic?Pomocy!!!
Lejtnant Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 Hejka kamraty.Resistance...ahhhh,ale jazda.Dodatek ten jest naprawde świetny.Bohaterem dodatku jest nijaki Wiktor Troszka.Napisać mogę śmiało,że jest bohaterem tragicznym,a sam dodatek, nie grą wojenną a poprostu dramatem wojennym.Kto grał i ani łezka z oczu mu nie poleciała to znaczy,że jest czystym sadystą,świrem itd...WARTO się zapoznać z tym dodatkiem.Amenus Lejtus.
Grzesio Napisano 2 Listopad 2006 Napisano 2 Listopad 2006 Posciagalem addony broni, wrzucilem je do katalogu Addons i nie moge ich uzywac. Czy one sa dostepne w misjach pojedynczych i w kampanii, czy tylko w grze sieciowej. Jak je uruchomic?"Wrzucone ot tak sobie dostępne są TYLKO I WYŁĄCZNIE w edytorze - a misjach tylko takich, które zostały ściągnięte i przewidują używanie tych, a nie innych niestendardowych broni.PzdrGrzesiu
Grzesio Napisano 20 Listopad 2010 Napisano 20 Listopad 2010 A propos... Kilka pytań tak głupich, że nie chcę ich zadawać na forum OFP. Rzadko gram standardowymi pojazdami - a kilka rzeczy mnie zastanawia.Gdy jestem strzelcem M113 albo vulcana, mając AI za kierowcę, pojazd nie przejeżdża samodzielnie całej wyznaczonej trasy, ale zatrzymuje się w każdym waypoincie i każdorazowo muszę wydawać kierowcy komendę move to the next waypoint", bo inaczej nie ruszy dalej. Czy to normalne?Gdy odpalam TOWy z bradleya, to połowa pocisków, jeśli nie lepiej, nie leci wprost do celu po linii celowania, ale kieruje się ostro w dół i wali w glebę niedaleko od pojazdu. Czy to też normalne?PzdrGrzesiu
Kamil1994 Napisano 20 Listopad 2010 Napisano 20 Listopad 2010 W obydwóch przypadkach jest to normalne. W Bradleyu musisz obrać odpowiedni kąt i namierzenie. Również gram w OFP od wielu lat, ale powoli przerzucam się na ArmA 2 ;)
Grzesio Napisano 20 Listopad 2010 Napisano 20 Listopad 2010 Dzięki. :-)Co prawda martwi mnie jedno - jak odpalę tego TOWa z poprawką w górę, a on akurat poleci prosto, to już nie zdążę go naprowadzić na cel... A - i jeszcze jedno, strzelanie pociskami kierowanymi AT-6 z radzieckich śmigłowców. W życiu nie udało mi się nim w nic trafić, no chyba, że strzelałem konwencjonalnie, jaki niekierowanym.Bo jak oznaczę cel i odpalę pocisk, to czy trzymam cel w celowniku, czy nie, to pocisk przelatuje za wysoko i wali w ziemię za celem. Jak się tym posługiwać?PzdrGrzesiu
Kamil1994 Napisano 20 Listopad 2010 Napisano 20 Listopad 2010 Powiem ci szczerze, że ja nigdy w pełni tego nie opanowałem ;)Bardziej skupiam się na edytorze niż na graniu. Ale myślę, że to celowanie związane jest ze strzelcem w helikopterze.pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.