Skocz do zawartości

Operation Flashpoint.

yrek58

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To jest gra w którą gram już od 2 lat. Pograjcie sami się przekonacie że nie ma zmiłuj.Brak mi niestety dodatku Resistance.Ale i tak jest dobrze.Wiele kampanii dodatkowych można pobrać z netu + dodatki.
Napisano
Zgadza się coś pięknego. Najlepsza, najbardziej realistyczna symulacja pola walki w jaką grałem. Nic do tej pory nie jest dla mnie w stanie jej pobić. Interaktywność, nieliniowość. W żadnej grze nie miałem takiego pamiętnego pierwszego kontaktu". W pierwszej misji jaką włączyłem ruszyliśmy do ataku na wioskę. Szybko zalegliśmy w ogniu obrony. Nigdy do tej pory tak się nie czułem gdy strzelałem do dalekich maleńkich figurek, obok mnie padali ranii i zabici, a ja nawet nie widziałem skutku swojego ognia. W dodatku każde wychylenie za osłony mogło zakończyć grę. (Tu nie ma paska energii i zbroi)
  • 2 months later...
Napisano
Jest to najlepsza gra w jaka do tej pory gralem. Realistyka bije na glowe wszystkie podobne. Jakie podobne??? Podobnej to jeszcze chyba nie ma. To nie jest strzelanka tylko symulacja pola walki!!!! Przeszedlem ja 2 lub 3 razy. Szkoda, ze nie osadzona w realiach II wojny swiatowej (choc tu super sa H&D i H&D2). Pytanie do znawcow:
1. W jaki sposob laduje sie pliki z internetu z nowa bronia (w ktory katalog)?
2. Jest OF: Cold War Crisis, Resistance
a co to jest Red Hammer (czy to dodatek jakis, bo nigdzie nie moge go kupic)?
Napisano
Red Hammer to dodatkowa kampania o ile sie nie myle.
OF rządzi - nie ma to jak latac z M-60 po krzaczorach i nawalac do ruskich :) albo pod....prowadzic ruskim Mi-24 i zrobic siekanke :) Na multi nie gram bo mam wersje legalna inaczej :) wiec nie moge :D
Pozdrawiam

Gunship
  • 2 weeks later...
Napisano
Red Hammer jest oficjalną kampanią Operacji.Walczysz jako rosjanin.Jest super.Na niektórych misjach można powalczyc dużo czasu.Jest do sciągnięcia link poniżej masz tam równiez inne kampanie.
http://www.ofp.bmj.pl/index.php?page=kampanie1
Ja korzystam równiez z innej stronki gdzie do pobrania są inne kampanie z addonami.Świetna jest kampania czeska gdzie czesi walczą z amerykanami.
http://ofp.gamezone.cz/index.php?sekce=campaigns
Ja niestety nie mam Resistance nigdzie nie moge kupić.
Napisano
Wszystkie pliki z addonami ładujesz do katalogu addons.To znaczy broń i pozostały sprzęt.Zyczę przyjemności.Osobiście zaliczyłem około 10 kampanii.
  • 1 year later...
  • 6 months later...
Napisano
Mam oryginalna Operation Flashpoint wersja 1.96. Posciagalem addony broni, wrzucilem je do katalogu Addons i nie moge ich uzywac. Czy one sa dostepne w misjach pojedynczych i w kampanii, czy tylko w grze sieciowej. Jak je uruchomic?
Pomocy!!!
Napisano
Hejka kamraty.
Resistance...ahhhh,ale jazda.
Dodatek ten jest naprawde świetny.
Bohaterem dodatku jest nijaki Wiktor Troszka.Napisać mogę śmiało,że jest bohaterem tragicznym,a sam dodatek, nie grą wojenną a poprostu dramatem wojennym.Kto grał i ani łezka z oczu mu nie poleciała to znaczy,że jest czystym sadystą,świrem itd...
WARTO się zapoznać z tym dodatkiem.

Amenus Lejtus.
Napisano
Posciagalem addony broni, wrzucilem je do katalogu Addons i nie moge ich uzywac. Czy one sa dostepne w misjach pojedynczych i w kampanii, czy tylko w grze sieciowej. Jak je uruchomic?"

Wrzucone ot tak sobie dostępne są TYLKO I WYŁĄCZNIE w edytorze - a misjach tylko takich, które zostały ściągnięte i przewidują używanie tych, a nie innych niestendardowych broni.

Pzdr

Grzesiu
  • 4 years later...
Napisano
A propos... Kilka pytań tak głupich, że nie chcę ich zadawać na forum OFP. Rzadko gram standardowymi pojazdami - a kilka rzeczy mnie zastanawia.

Gdy jestem strzelcem M113 albo vulcana, mając AI za kierowcę, pojazd nie przejeżdża samodzielnie całej wyznaczonej trasy, ale zatrzymuje się w każdym waypoincie i każdorazowo muszę wydawać kierowcy komendę move to the next waypoint", bo inaczej nie ruszy dalej. Czy to normalne?

Gdy odpalam TOWy z bradleya, to połowa pocisków, jeśli nie lepiej, nie leci wprost do celu po linii celowania, ale kieruje się ostro w dół i wali w glebę niedaleko od pojazdu. Czy to też normalne?

Pzdr

Grzesiu
Napisano
W obydwóch przypadkach jest to normalne. W Bradleyu musisz obrać odpowiedni kąt i namierzenie. Również gram w OFP od wielu lat, ale powoli przerzucam się na ArmA 2 ;)
Napisano
Dzięki. :-)

Co prawda martwi mnie jedno - jak odpalę tego TOWa z poprawką w górę, a on akurat poleci prosto, to już nie zdążę go naprowadzić na cel...

A - i jeszcze jedno, strzelanie pociskami kierowanymi AT-6 z radzieckich śmigłowców. W życiu nie udało mi się nim w nic trafić, no chyba, że strzelałem konwencjonalnie, jaki niekierowanym.
Bo jak oznaczę cel i odpalę pocisk, to czy trzymam cel w celowniku, czy nie, to pocisk przelatuje za wysoko i wali w ziemię za celem. Jak się tym posługiwać?

Pzdr

Grzesiu
Napisano
Powiem ci szczerze, że ja nigdy w pełni tego nie opanowałem ;)
Bardziej skupiam się na edytorze niż na graniu. Ale myślę, że to celowanie związane jest ze strzelcem w helikopterze.

pozdro.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie