ropi Napisano 21 Lipiec 2022 Share Napisano 21 Lipiec 2022 Jakość zdjęcia bardzo słaba, ale może ktoś rozszyfruje stopień lub inne charakterystyczne cechy... r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 21 Lipiec 2022 Share Napisano 21 Lipiec 2022 (edytowane) daj fotkę w całości - podporucznik jakiegoś pułku jednocyfrowego. Edytowane 21 Lipiec 2022 przez Tyr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ropi Napisano 21 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2022 Skąd te ustalenia? Będę wdzięczny za wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 21 Lipiec 2022 Share Napisano 21 Lipiec 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ropi Napisano 21 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2022 Jak rozumiem na pagonie jedna gwiazdka w środkowej części, a poniżej numer pułku - szerokość wskazuje na jedną cyfrę. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edmundo Napisano 22 Lipiec 2022 Share Napisano 22 Lipiec 2022 3 godziny temu, ropi napisał: a poniżej numer pułku - szerokość wskazuje na jedną cyfrę. Bardziej wygląda to na monogram pułku a to już zawęża nieco możliwość identyfikacji jednostki, chociaż szanse są nikłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 22 Lipiec 2022 Share Napisano 22 Lipiec 2022 6 godzin temu, Edmundo napisał: Bardziej wygląda to na monogram pułku Właśnie, uprzedzileś mnie :-) .. i choć na patkach nie widać proporczyka kawaleryjskiego, to równie dobrze może być podporucznik 8 pułku ułanów z mitrą na naramienniku obok oficerskiej gwiazdki. Na wielu zdjęciach w przypadku tego pułku proporczyka prawie nie widać, lub wcale, tym bardziej na takim prawie nieczytelnym kadrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ropi Napisano 22 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2022 Dziękuję za wszystkie uwagi. Czy można wykluczyć pułk "dwucyfrowy"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 22 Lipiec 2022 Share Napisano 22 Lipiec 2022 Moim zdaniem nie, bowiem, wśród pułków posiadających monogramy na naramiennikach, bywały i " dwucyfrowe". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ropi Napisano 22 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2022 Interesuje mnie również negatywny wynik odnośnie konkretnych pułków. Gdzie mogę znaleźć owe monogramy? Mam na myśli jakieś zestawienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 22 Lipiec 2022 Share Napisano 22 Lipiec 2022 Prosiłem, żeby po całości pokazał. Formoza a masz fotki gdzie nie ma lub nie widać proporczyka na 8 PUŁ? Mnie to na wytłoczkę 3 ew 9 wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 22 Lipiec 2022 Share Napisano 22 Lipiec 2022 Myślałem o " Dziewiątce", tyle, że byłaby jasna dolna część proporczyka. Podobnie jak w przypadku " Trójki". Proporczyk 8 P.Ul. był ciemnożółty tzw. " Stare złoto" i na zdjęciach często proporczyk mylony jest z DAK- ami, lub go wcale nie widać. Zerknij do wątku o 8 P.Ul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ropi Napisano 22 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2022 58 minut temu, Tyr napisał: Prosiłem, żeby po całości pokazał. Formoza a masz fotki gdzie nie ma lub nie widać proporczyka na 8 PUŁ? Mnie to na wytłoczkę 3 ew 9 wygląda. Jakbym miał coś więcej istotnego, to bym pokazał, a nie o fizjonomię tu chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 22 Lipiec 2022 Share Napisano 22 Lipiec 2022 Więc jak nie masz co pokazać to zapnij rozporek i rączki na kołderkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ropi Napisano 22 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2022 14 minut temu, Tyr napisał: Więc jak nie masz co pokazać to zapnij rozporek i rączki na kołderkę... Przykro, mi że nie nie mogę cię zadowolić, ale chyba pomyliłeś forum. Poszukaj sobie tych co lubią pokazywać i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sedco Express Napisano 26 Lipiec 2022 Share Napisano 26 Lipiec 2022 Pozwolę sobie wtrącić swoje "trzy grosze". Zamieszczenie całego zdjęcia znacznie by pomogło w dalszej identyfikacji zakładając, że można by dostrzec inne szczegóły. Jeżeli piszesz, że "Jakbym miał coś więcej istotnego..." to uważasz, że tylko ten fragment zdjęcia jest istotny. Tu jesteś w błędzie i nie licz na jakąś sensowną pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ropi Napisano 26 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2022 6 godzin temu, Sedco Express napisał: Pozwolę sobie wtrącić swoje "trzy grosze". Zamieszczenie całego zdjęcia znacznie by pomogło w dalszej identyfikacji zakładając, że można by dostrzec inne szczegóły. Jeżeli piszesz, że "Jakbym miał coś więcej istotnego..." to uważasz, że tylko ten fragment zdjęcia jest istotny. Tu jesteś w błędzie i nie licz na jakąś sensowną pomoc. Niestety nie mam "całego zdjęcia". Nawet jeśli kadr jest odrobinę przycięty, to są to minimalne fragmenty, na których nie ma żadnych dodatkowych elementów - nawet guzika. Głowa oficera raczej nic nie wnosi do sprawy - nie ma czapki, tło jest wyretuszowane. Można chyba zaufać opisowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi