PonuryKotek Napisano 1 Maj 2022 Share Napisano 1 Maj 2022 Witam widziałem ostatnio na złomie taki pocisk wygląda na szkolny ktoś coś więcej może powiedzieć? Został na miejscu bo nie jestem go pewien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 PonuryKotek Napisano 1 Maj 2022 Autor Share Napisano 1 Maj 2022 Just now, PonuryKotek napisał: Witam widziałem ostatnio na złomie taki pocisk wygląda na szkolny ktoś coś więcej może powiedzieć? Został na miejscu bo nie jestem go pewien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 honker Napisano 1 Maj 2022 Share Napisano 1 Maj 2022 Wygląda na flak-a 20mm ,niemiecki pozd, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 PonuryKotek Napisano 1 Maj 2022 Autor Share Napisano 1 Maj 2022 Pytanie wracać po niego czy sobie odpuścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Tomasz70 Napisano 1 Maj 2022 Share Napisano 1 Maj 2022 Pewnie, że wracać! Kawałek historii zaklęty w kawałku żelaza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 PonuryKotek Napisano 1 Maj 2022 Autor Share Napisano 1 Maj 2022 Bardziej chodzi czy to w pełni legalne i bezpieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Landszaft Napisano 1 Maj 2022 Share Napisano 1 Maj 2022 bezpieczne i unikatowe , 2 cm flak treningowy niemiecki pustak , zagięcia na łusce informują że pustak ćwiczebny oraz miejsce na spłonkę pusta dziurka aby nie uszkadzać iglicy zamkowej niepotrzebnie. rare , praktycznie niespotykany fant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 vis1939 Napisano 1 Maj 2022 Share Napisano 1 Maj 2022 23×152mm do https://pl.wikipedia.org/wiki/Działko_WJa-23 Na pewno powojenny i szkolny zupełnie bezpieczny/legalny.Żaden to rarytas, tym bardziej w tym stanie ale zabrać można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Tomasz70 Napisano 1 Maj 2022 Share Napisano 1 Maj 2022 1 godzinę temu, vis1939 napisał: 23×152mm do https://pl.wikipedia.org/wiki/Działko_WJa-23 Na pewno powojenny i szkolny zupełnie bezpieczny/legalny.Żaden to rarytas, tym bardziej w tym stanie ale zabrać można. Z ciekawości zapytam - jaka jest cecha desygnująca to to, jako powojenne? Nie było identycznych, szkolnych przed 1945? Dla siebie pytam. PS. To nie złośliwość, a tylko czysta ciekawość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 vis1939 Napisano 1 Maj 2022 Share Napisano 1 Maj 2022 12 minut temu, Tomasz70 napisał: jaka jest cecha desygnująca to to, jako powojenne? Łuski stalowe w amunicji tego kalibru to już produkcja po wojnie.Zresztą te szkolniaki bywały na rynku w bdb stanach z widocznymi biciami.Na tej też by wyszły bo coś tam się na denku przebija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Landszaft Napisano 1 Maj 2022 Share Napisano 1 Maj 2022 VIS możesz pokazać fotki tego co piszesz jak to jest ćwiczebny lotniczy i kto je produkował , bo nie mogę znaleźć informacji o takich szkolnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 vis1939 Napisano 2 Maj 2022 Share Napisano 2 Maj 2022 https://reibert.info/lots/23-mm-uchebno-trenirovochnyj-patron.110020/ Bez bić to szkoda gdybać czyja produkcja, masa krajów to klepała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 PonuryKotek Napisano 2 Maj 2022 Autor Share Napisano 2 Maj 2022 Witam z bić które udało się odczytać to 70 i symbol karo więcej nic zbyt dużo wżerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
PonuryKotek
Witam widziałem ostatnio na złomie taki pocisk wygląda na szkolny ktoś coś więcej może powiedzieć? Został na miejscu bo nie jestem go pewien
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi