bogdan76 Napisano 22 Marzec 2022 Share Napisano 22 Marzec 2022 Witam. Mój były uczeń znalazł Czy to kopia? Nie był naklejany-brak śladów kleju. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bogdan76 Napisano 22 Marzec 2022 Autor Share Napisano 22 Marzec 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Edmundo Napisano 22 Marzec 2022 Share Napisano 22 Marzec 2022 Bogdan, na kopię to nie wygląda, zwróć między innymi uwagę na wymiary, co innego wydać replikę ówczesnego dużego plakatu w obecnym formacie A4 lub jakiejś gazety z epoki, co praktykowano lata temu w serii "Gazety Wojenne" a co innego kopiować tak niszowy plakat jak ten. Moim zdaniem to świetnie zachowany oryginał, no może troszkę wyblakły, ale to szczegół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bogdan76 Napisano 22 Marzec 2022 Autor Share Napisano 22 Marzec 2022 To jestem zdziwiony, bo wyglądają dość dobrze jak na tyle lat. A czy ktoś może przetłumaczyć? Wiem, że jest wujek google ale .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Grzesio Napisano 22 Marzec 2022 Share Napisano 22 Marzec 2022 Niedziela, 10 sierpnia 1941, godzina 10 przed południem i 14. Mistrzostwa pływackie dystryktu warszawskiego na stadionie pływackim Wehrmachtu, ul. Stadionowa. :) Program: kraul 100, 400, 1500, grzbietowy 100, 200, klasyczny 100, 200. Sztafeta, konkurencje kobiece, skoki pokazowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bogdan76 Napisano 22 Marzec 2022 Autor Share Napisano 22 Marzec 2022 Dziekuję, A teraz najważniejsze -ile to jest warte? :) A poważnie, ci z tym mogę zrobić? Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Tyr Napisano 22 Marzec 2022 Share Napisano 22 Marzec 2022 W antyramę i na basenie wywiesić:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 BF.Cieszyniok Napisano 22 Marzec 2022 Share Napisano 22 Marzec 2022 Zaniesc do Fundacja Ośrodka KARTA ul. Narbutta 29 02-536 Warszawa albo do Muzeum Wojska Polskiego albo do FUNDACJA "POLSKO-NIEMIECKIE POJEDNANIE" Warszawie, przy ul. Kruczej 36. Tam z tego zrobia pozytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bjar_1 Napisano 22 Marzec 2022 Share Napisano 22 Marzec 2022 Ty tak na serio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bogdan76 Napisano 22 Marzec 2022 Autor Share Napisano 22 Marzec 2022 O basenie myślałem, tylko własnego nie posiadam (jeszcze odkładam ) a OSiR raczej nie zechce. Muzeum Wojska Polskiego chyba też nie będzie zainteresowane? Bo nie jest to obwieszczenie o np.: czymś szczególnym a jedynie wydarzenie sportowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 BF.Cieszyniok Napisano 22 Marzec 2022 Share Napisano 22 Marzec 2022 Stadion wraz z basenem sluzyly klubowi Wojskowemu przed wojna a podczas wojny zostaly przejete przez Wehrmacht, wiec jest to rowniez kawalek historii wojskowosci miasta Warszawy. A jako ciekawostka to obiektami podczas wojny zarzadzal Wilhelm Hosenfeld, oficer Wehrmachtu, ktory uratowal Wladyslawa Szpilmana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 BF.Cieszyniok Napisano 22 Marzec 2022 Share Napisano 22 Marzec 2022 wiec mysle to serio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bogdan76 Napisano 22 Marzec 2022 Autor Share Napisano 22 Marzec 2022 Obawiam się że w muzeum po prostu zalegnie w magazynie a na wystawę nie trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
bogdan76
Witam.
Mój były uczeń znalazł
Czy to kopia?
Nie był naklejany-brak śladów kleju.
Pozdrawiam
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi