Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Holendrzy paręnaście lat temu zapowiedzieli że oddadzą instrument muzyczny Władysława IV za samolot Fokker Snipe który był unikatem na skalę światową . Fokkera Muzeum na zlecenie rządu wysłało a Holendrzy na faka pokazali . Nie mamy Fokkera bo oni stwierdzili że kiedyś przed wojną był ich . Niestety przed wojną jeden był w Holandii a drugi w Niemczech . W trakcie wojny spalił sie ten w Holandii ale Holendrzy uznali że spalił się niemiecki a ten to zrabowany z Holandii. Tak to jest z geschenkami

Napisano
2 minuty temu, Landszaft napisał:

Holendrzy paręnaście lat temu zapowiedzieli że oddadzą instrument muzyczny Władysława IV za samolot Fokker Snipe który był unikatem na skalę światową .

Jedna uwaga, nie paręnaście lat temu, ale kilkadziesiąt lat temu, bo to były lata 70-te.

Napisano

masz rację koniec 70 początek 80 , ale to i tak pokazuje jak jest z przekazywaniem . Takich wpadek polskie muzealnictwo ma zdecydowanie więcej , a szczytem pecha to Muzeum Lotnictwa w Krakowie które straciło parę unikatów.

• Super 1
Napisano
38 minut temu, Eol napisał:

Przeczytaj dwa posty wyżej (Woodhaven) zamiast wypisywać bzdury na siłę.

Nie wczytałeś się w mój post, bowiem, znając już dobrą wiadomość  Woodhavena, odniosłem się do kolejnych dalszych ewentualnych darów dla bratanka. A odnośnie " na siłę"... Jak na siłę to jak w piosence "... pojawiasz się i znikasz". I wracasz uparcie i  tradycyjnie podwójnie.:-) Odpocząłem od cię, kiedy byłeś "C", teraz przyjdzie mi się bawic z "E" i "A". No, to do roboty, " królu złoty"...

Napisano
7 minutes ago, formoza58 napisał:

Nie wczytałeś się w mój post, bowiem, znając już dobrą wiadomość  Woodhavena, odniosłem się do kolejnych dalszych ewentualnych darów dla bratanka. A odnośnie " na siłę"... Jak na siłę to jak w piosence "... pojawiasz się i znikasz". I wracasz uparcie i  tradycyjnie podwójnie.:-) Odpocząłem od cię, kiedy byłeś "C", teraz przyjdzie mi się bawic z "E" i "A". No, to do roboty, " królu złoty"...

Classic 1.5 stick.

• 2 weeks later...
Napisano

Kończąc ten temat, póki Viktorek nie odłączy się od orkowego trolla, a naród węgierski nie przypomni sobie pamiętnego  meczu piłki wodnej i śmierci krążącej po ulicach Budapesztu w 1956 roku, potrzeba jednak wstrzemięźliwości w serdecznościach...

humor4.jpg

bud00.jpg

bud0.jpg

bud1.jpg

bud3.jpg

bud4.jpg

bud5.jpg

bud7.jpg

bud9.jpg

bud13.jpg

bud14.jpg

bud15.png