Landszaft Napisano 10 Kwiecień 2022 Napisano 10 Kwiecień 2022 Holendrzy paręnaście lat temu zapowiedzieli że oddadzą instrument muzyczny Władysława IV za samolot Fokker Snipe który był unikatem na skalę światową . Fokkera Muzeum na zlecenie rządu wysłało a Holendrzy na faka pokazali . Nie mamy Fokkera bo oni stwierdzili że kiedyś przed wojną był ich . Niestety przed wojną jeden był w Holandii a drugi w Niemczech . W trakcie wojny spalił sie ten w Holandii ale Holendrzy uznali że spalił się niemiecki a ten to zrabowany z Holandii. Tak to jest z geschenkami Cytuj
balans Napisano 10 Kwiecień 2022 Napisano 10 Kwiecień 2022 2 minuty temu, Landszaft napisał: Holendrzy paręnaście lat temu zapowiedzieli że oddadzą instrument muzyczny Władysława IV za samolot Fokker Snipe który był unikatem na skalę światową . Jedna uwaga, nie paręnaście lat temu, ale kilkadziesiąt lat temu, bo to były lata 70-te. Cytuj
Landszaft Napisano 10 Kwiecień 2022 Napisano 10 Kwiecień 2022 masz rację koniec 70 początek 80 , ale to i tak pokazuje jak jest z przekazywaniem . Takich wpadek polskie muzealnictwo ma zdecydowanie więcej , a szczytem pecha to Muzeum Lotnictwa w Krakowie które straciło parę unikatów. 1 Cytuj
formoza58 Napisano 10 Kwiecień 2022 Napisano 10 Kwiecień 2022 38 minut temu, Eol napisał: Przeczytaj dwa posty wyżej (Woodhaven) zamiast wypisywać bzdury na siłę. Nie wczytałeś się w mój post, bowiem, znając już dobrą wiadomość Woodhavena, odniosłem się do kolejnych dalszych ewentualnych darów dla bratanka. A odnośnie " na siłę"... Jak na siłę to jak w piosence "... pojawiasz się i znikasz". I wracasz uparcie i tradycyjnie podwójnie.:-) Odpocząłem od cię, kiedy byłeś "C", teraz przyjdzie mi się bawic z "E" i "A". No, to do roboty, " królu złoty"... Cytuj
Eol Napisano 10 Kwiecień 2022 Napisano 10 Kwiecień 2022 7 minutes ago, formoza58 napisał: Nie wczytałeś się w mój post, bowiem, znając już dobrą wiadomość Woodhavena, odniosłem się do kolejnych dalszych ewentualnych darów dla bratanka. A odnośnie " na siłę"... Jak na siłę to jak w piosence "... pojawiasz się i znikasz". I wracasz uparcie i tradycyjnie podwójnie.:-) Odpocząłem od cię, kiedy byłeś "C", teraz przyjdzie mi się bawic z "E" i "A". No, to do roboty, " królu złoty"... Classic 1.5 stick. Cytuj
formoza58 Napisano 10 Kwiecień 2022 Napisano 10 Kwiecień 2022 3 minuty temu, Eol napisał: Classic 1.5 stick. Tak jest... i "misterny plan" poszeeedł. Cytuj
Eol Napisano 10 Kwiecień 2022 Napisano 10 Kwiecień 2022 11 minutes ago, formoza58 napisał: Tak jest... i "misterny plan" poszeeedł. Correction Far from 1.5 stick Cytuj
formoza58 Napisano 10 Kwiecień 2022 Napisano 10 Kwiecień 2022 Niestety,ucisk podkowy na banieczkę masz nie do zniesienia. Rozluźnij nieco, ale czy w tfoim przypadku pomoże? Cytuj
formoza58 Napisano 19 Kwiecień 2022 Napisano 19 Kwiecień 2022 Kończąc ten temat, póki Viktorek nie odłączy się od orkowego trolla, a naród węgierski nie przypomni sobie pamiętnego meczu piłki wodnej i śmierci krążącej po ulicach Budapesztu w 1956 roku, potrzeba jednak wstrzemięźliwości w serdecznościach... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi