garake Napisano 30 Listopad 2021 Share Napisano 30 Listopad 2021 Wygląda jak skorupa ślimaka a może róg?. Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Erih Napisano 30 Listopad 2021 Share Napisano 30 Listopad 2021 (edytowane) Na moje oko, grzbiet jakiegoś skorupiaka, może nie do końca odsłonięty trylobit? Ewentualnie ogon skrzypłocza. Edytowane 30 Listopad 2021 przez Erih Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Kee Napisano 1 Grudzień 2021 Share Napisano 1 Grudzień 2021 Z dużym prawdopodobieństwem mogę stwierdzic że to Liliowiec a dokładnie jego łodyga(choć nie wiem czy to poprawny termin w odniesieniu do liliowca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Tyr Napisano 1 Grudzień 2021 Share Napisano 1 Grudzień 2021 ew sam grzbiet trylobita reszta w kamieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 garake Napisano 5 Grudzień 2021 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2021 dziekuje za informacje, sprobuje troche odłupać może to coś więcej powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Tomasz70 Napisano 6 Grudzień 2021 Share Napisano 6 Grudzień 2021 13 godzin temu, garake napisał: (...) sprobuje troche odłupać może to coś więcej powie. Na litość boską, nie rób tego!!! Może zawodowy kamieniarz podjąłby się czegoś takiego, ale bez doświadczenia możesz potem tylko tego żałować. Wrzuć temat na jakieś dedykowane forum, np. http://forum.dinozaury.com/viewforum.php?f=17 http://www.geologia.fora.pl/skamienialosci,17/ Oni tam udzielą wyczerpujących informacji. P.S. Trylobit to to nie jest. Skłaniam ku liliowcom. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Tyr Napisano 6 Grudzień 2021 Share Napisano 6 Grudzień 2021 czemu nie? trilobite fossil – Szukaj w Google liliowce nie mają takiego kształtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Tomasz70 Napisano 6 Grudzień 2021 Share Napisano 6 Grudzień 2021 Może... Nie będę się upierał, bo geologia nie jest moją pasją. Oddaję głos fachowcom w tej dziedzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 garake Napisano 6 Grudzień 2021 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2021 Dobra, dzięki za radę w takim razie postaram się dowiedzieć więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
garake
Wygląda jak skorupa ślimaka a może róg?. Co to może być?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi