Antoni1 Napisano 20 Lipiec 2021 Share Napisano 20 Lipiec 2021 Witam, tak jak w tytule. Pewna osoba powiedziała mi, że w czasie wojny mniej więcej w tym miejscu były okopy. Nie daleko stacjonowali Niemcy to fakt. Czy to wgłębienie w ziemi wygląda jak okop czy raczej coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Julekcezar Napisano 20 Lipiec 2021 Share Napisano 20 Lipiec 2021 Nie sądzę, okopy miały kształt zygzaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kee Napisano 20 Lipiec 2021 Share Napisano 20 Lipiec 2021 To zdecydowanie rów melioracyjny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyotomi Napisano 20 Lipiec 2021 Share Napisano 20 Lipiec 2021 Czołem. 45 minut temu, Julekcezar napisał: okopy miały kształt zygzaka. Niekoniecznie - były różne uwarunkowania prowadzenia linii okopów. pzdr. stani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Julekcezar Napisano 20 Lipiec 2021 Share Napisano 20 Lipiec 2021 40 minut temu, toyotomi napisał: Czołem. Niekoniecznie - były różne uwarunkowania prowadzenia linii okopów. pzdr. stani Masz rację, trochę uogólniłem-dlatego też użyłem sformułowania nie sądzę, a nie definitywnie nie, czy coś w tym stylu :) Jednak zazwyczaj okop był zygzakiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czestar Napisano 20 Lipiec 2021 Share Napisano 20 Lipiec 2021 to miejsce jest bardziej interesujące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Antoni1
Witam, tak jak w tytule. Pewna osoba powiedziała mi, że w czasie wojny mniej więcej w tym miejscu były okopy. Nie daleko stacjonowali Niemcy to fakt. Czy to wgłębienie w ziemi wygląda jak okop czy raczej coś innego?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.