szeryfns Posted July 8, 2021 Share Posted July 8, 2021 Witam ! Proszę o pomoc w identyfikacji. Pozdrawiam ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 canabis.dw Posted July 8, 2021 Share Posted July 8, 2021 wiadro polowe do pojenia konin np. Trochę różni się od naszych, ale mam tylko rysunki, wiec kto wie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 canabis.dw Posted July 8, 2021 Share Posted July 8, 2021 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 M164U2 Posted July 9, 2021 Share Posted July 9, 2021 Nie koniecznie dla konia, np. US army miała takie i inne dla wojska Original WWII U.S. Army Military Canvas Water Bag Bucket WW2 Tote BOYT 1945 | eBay Military Lyster Bag (olive-drab.com) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Jedburgh_Ops Posted July 9, 2021 Share Posted July 9, 2021 Tak jest. To nie dla konia, bo dla konia zupełnie inaczej by to wyglądało. Poza tym rzeczywiście amerykański przemysł tekstylny i chemiczny (impregnaty) wytyczyły pomysł na takie coś. Poza tym konie poi się inaczej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hipolit-O4 Posted July 9, 2021 Share Posted July 9, 2021 Jeszcze w latach siedemdziesiatych były takie w bazach samochodowych na wyposażeniu Starów czy Ziłów oraz autobusów do dolewania wody do chłodnicy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 whitedragon Posted July 9, 2021 Share Posted July 9, 2021 Witam. W takim razie podepnę się pod temat. Może ktoś podpowie co to za tekstylny pas ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 canabis.dw Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 na rysunku, który zamieściłem towarzyszą temu przedmiotowi "podkownica" oraz "owsiak" stąd moje mniemanie o pojeniu koni. Nie twierdze, że z tego wiaderka bezpośrednio pojono konia, służyło to w moim mniemaniu jedynie do zaczerpnięcia wody Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
szeryfns
Witam ! Proszę o pomoc w identyfikacji. Pozdrawiam !
7 answers to this question
Recommended Posts