Jaro123123 Napisano 25 Maj 2021 Share Napisano 25 Maj 2021 Witam, znalazłem taki oto krzemień, ma dość specyficzny kształt ale nie wyglada jakby był specjalnie ciosany. Myślicie, że to wytwór natury czy człowieka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kee Napisano 26 Maj 2021 Share Napisano 26 Maj 2021 A pokaż zdjęcie makro krawędzi wewnątrz otworu. Cieki mnie ich głębokość, nachylenie i ślady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 26 Maj 2021 Share Napisano 26 Maj 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 25 Maj 2021 Share Napisano 25 Maj 2021 Toporek i chyba nawet z meteorytu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Maj 2021 Share Napisano 25 Maj 2021 Z kryptonitu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 25 Maj 2021 Share Napisano 25 Maj 2021 Wygląda trochę za mały na toporek użytkowy i ma za duży i niedokończony otwór. Możliwe, że wotywny. Najlepiej spytaj w archeo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Jaro123123
Witam,
znalazłem taki oto krzemień, ma dość specyficzny kształt ale nie wyglada jakby był specjalnie ciosany. Myślicie, że to wytwór natury czy człowieka?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.