kazioW24 Napisano 21 Luty 2021 Share Napisano 21 Luty 2021 To jakiś motorniczy czy co,Polska czy Niemcy,sr.3cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sedco Express Napisano 21 Luty 2021 Share Napisano 21 Luty 2021 Nie korpusówka a oznaczenie specjalności - niekoniecznie MW. Sądzę, że może to być oznaczenie noszone na rękawie wydziału mechanicznego dawnej WSM (Wyższa Szkoła Morska) w Gdyni (jak znalezione w Sopocie). W PSM - oznaki wydziałów czerwone na czarnym filcowym kole na bluzie marynarskiej wkładanej przez głowę na podkoszulek WSM takie jak na zdjęciu (tzn. złote) na rękawie marynarki dwurzędowej (koszula i krawat) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazioW24 Napisano 21 Luty 2021 Autor Share Napisano 21 Luty 2021 Normalnie na strychu w Sopocie w szpargałach,mam tam kilku pewexowców, co pewien czas coś przynoszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 21 Luty 2021 Share Napisano 21 Luty 2021 Śruba oznacz personel maszynowy. Polskie były karmazynowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edmundo Napisano 21 Luty 2021 Share Napisano 21 Luty 2021 Na pewno to nie "Nasza" MW, jaka, tego nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazioW24 Napisano 21 Luty 2021 Autor Share Napisano 21 Luty 2021 Niemcy mają takie opisane jako szkolenie silnikowe 3 klasy,ale nie wiem czy mieli taki wzór w kordonku.Trafiłem to w Sopocie,ale czy to pomoże w czymś . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
kazioW24
To jakiś motorniczy czy co,Polska czy Niemcy,sr.3cm.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.