Zigidigi Napisano 4 Luty 2021 Napisano 4 Luty 2021 Witam wszystkich miłośników białej broni. Posiadam w swoim zbiorze szpadę, która ponoć pochodzi z Anglii. Frapujące są na osłonie rękojeści insygnia w postaci monogramu i korony. Czy ktoś byłby w stanie napisać coś na ten temat?
Kee Napisano 15 Luty 2021 Napisano 15 Luty 2021 8 godzin temu, dago2 napisał: Bjar przyjdzie to wyceni. Chyba wszyscy wiemy na ile
bialawy Napisano 15 Luty 2021 Napisano 15 Luty 2021 1 godzinę temu, Kee napisał: Chyba wszyscy wiemy na ile 3 amareny i 4 czerwone karpackie? ;-)
reyer8 Napisano 15 Luty 2021 Napisano 15 Luty 2021 zabawne ,a moze kolega nie mam pojecia co to za szabla i jaka ma wartośc i dlatego liczy na pomoc ,ale jak by wam napisał że odda za 40zł to myście go zamęczyli skomleniem.hipokryci i tyle,zreszta wielu tutaj takich.
Cyrograf15 Napisano 16 Luty 2021 Napisano 16 Luty 2021 Jak by napisał tu że sprzedaje to by dostał bana. Koledze Reyer8 radzę doczytać regulamin a nie wypisywać głupoty. Wojtek
toyotomi Napisano 4 Luty 2021 Napisano 4 Luty 2021 Czołem. P 1895 Infantry Officer's Sword = Palasz oficera piechoty P 1895. Ze stalową osłoną rękojeści, to "młodszy brat" P 1854. Produkcja - Henry'ego Wilkinsona Pall Mall, Londyn - na płazie głowni widać marker/plombę. Na tarczce jelca, ażurowy monogram Królowej Viktorii - "Victoria Regina" Na płazie głowni nie da rady odczytać trawienie - zdjęcie z rozbłyskiem. Może to być "Royal Cypher", albo monogram właściciela. pzdr. stani edyt - na płazie - również - monogram Królowej Viktorii.
Zigidigi Napisano 15 Luty 2021 Autor Napisano 15 Luty 2021 Witam kolegę! Dziękuję za tę kompendium wiedzy. Szacun za jej zasób. Jeszcze mam pytanko o szacunkową jego wartość. Będę wdzięczny za tę informację. Pozdrawiam.
Pytanie
Zigidigi
Witam wszystkich miłośników białej broni. Posiadam w swoim zbiorze szpadę, która ponoć pochodzi z Anglii. Frapujące są na osłonie rękojeści insygnia w postaci monogramu i korony. Czy ktoś byłby w stanie napisać coś na ten temat?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.