kribmw Napisano 16 Styczeń 2021 Napisano 16 Styczeń 2021 Witam panowie pytanie czy te schaby po rosyjskich katiuszach są bezpieczne szkoda mi je wyrzucić bo fajnie się prezentują takie pozawijane.Dla pokazania wymiarów kafelka 30/30cm.
MetalDetectoringWWII Napisano 16 Styczeń 2021 Napisano 16 Styczeń 2021 Ten po lewej wygląda na rakietę nebelwerfer
kribmw Napisano 16 Styczeń 2021 Autor Napisano 16 Styczeń 2021 Ten po lewej ma z tyłu coś w rodzaju zębatki lub pozostałości jakiś stateczników.
hipolit-O4 Napisano 16 Styczeń 2021 Napisano 16 Styczeń 2021 Były takie których dysza była zakończona sitkiem jak w maszynce do mięsa.Część otworów była po skosie wiercona co nadawało ruch obrotowy w celu stabilizacji pocisku.Podobnie jak pierścień wiodący w pociskach z lufy.
vis1939 Napisano 16 Styczeń 2021 Napisano 16 Styczeń 2021 Oba neble na 100%, niebezpieczne jak se na odnóże upuścisz.
predi888 Napisano 16 Styczeń 2021 Napisano 16 Styczeń 2021 27 minut temu, Julekcezar napisał: odkąd spadł mi pusty ppanc na stopę zmieniłem zdanie bolało?
vis1939 Napisano 16 Styczeń 2021 Napisano 16 Styczeń 2021 Ja se kiedyś na stopę hełm m/35 upuściłem.Na szczęście nie wybuchł.
kribmw Napisano 16 Styczeń 2021 Autor Napisano 16 Styczeń 2021 Dzięki panowie za odpowiedzi ja wolę się dopytać niż później tłumaczyć się smutnym panom.Pozdrawiam.
predi888 Napisano 16 Styczeń 2021 Napisano 16 Styczeń 2021 4 godziny temu, kribmw napisał: Dzięki panowie za odpowiedzi ja wolę się dopytać niż później tłumaczyć się smutnym panom.Pozdrawiam. nie chce cię straszyć ale i tak będziesz musiał się tłumaczyć, nawet za taki złom
traper6 Napisano 17 Styczeń 2021 Napisano 17 Styczeń 2021 Nóżka, paluszek, siniaki...... Phi.... Ok. 10 lat temu w zimę, mieszkając w bloku w Oławie pakowałem auto na giełdę staroci we Wrocku i wynosiłem klamoty z piwnicy, m.in. 3 puste skorupy niemieckich pocisków art. kal. 172 mm i wadze ok. 80 kg. każda. Gdybym był pijany, czy też "wczorajszy" to miałbym wytłumaczenie przed samym sobą. Ale nie, byłem nieprzyzwoicie trzeźwy jak świnia. Wynosząc 3-ą skorupę nie wiem jakim cudem potknąłem się i przewróciłem na schodach. Lewa dłoń uderzyła o krawędź schodka i dopindoliło w nią 80 kg.... Wyczerpał mi się słownik wyrazów obcych i bliskoznacznych i myślałem że z bólu to rękę wsadzę sobie w dupę. Przymrozek i okłady ze śniegu, uśmierzyły trochę mojemu cierpieniu. Byłem przekonany że to tylko stłuczenie. Pojechałem na giełdę. Po powrocie ból nie ustępował. Na drugi dzień rano nie mogłem ruszać palcami i widzę że z dłoni zrobił mi się balon. Żarty się skończyły - pomyślałem. Poszedłem do lekarza, potem prześwietlenie RTG i co się okazało....? Że to nie stłuczenie, tylko mam złamane 2-e kości śródręcza.... Reasumując. W zimę, nieświadomie, 2-u krotnie ze złamaną dłonią przejechałem autem przez ścisłe centrum Wrocławia i nie spowodowałem wypadku.
Pytanie
kribmw
Witam panowie pytanie czy te schaby po rosyjskich katiuszach są bezpieczne szkoda mi je wyrzucić bo fajnie się prezentują takie pozawijane.Dla pokazania wymiarów kafelka 30/30cm.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.