aro333 Napisano 14 Kwiecień 2004 Autor Napisano 14 Kwiecień 2004 India a mozesz podac tytul watku z checia sobie go przeczytam dotyczacy bitew pancernych kolo Siedlec.Aro333
SaS Napisano 14 Kwiecień 2004 Napisano 14 Kwiecień 2004 Ta historia z obrócona wieżą i zabrudzonym środkiem czołgu co żywo przypomina mi dwa zabrane do warszawy T-34 z Łodzi.Pamientam ze za małolata tez przestalismy je penetrowac od środka jak ktos narobił do nich.To tak na marginesie wspomnien
aro333 Napisano 17 Kwiecień 2004 Autor Napisano 17 Kwiecień 2004 Sluchajcie jest chyba dalsza czesc tej historii z tym czolgiem.Dzisiaj w innej gazecie czytam o tym czolgu i co widze-czolg mial byc wypozyczony do filmu za 20 tys .Pozatym mial byc umobilniony w rolniczym osrodku rolniczym w danej wsi.Widac gmina sie ciut zabezpieczyla w ten sposob no i zarzadala dodatkowo kaucji za sprzeta.Jeszcze przed swietami miala przyjechac ekipa z owej firmy wypozyczajacej ten czolg do planu filmowego aby przeprowadzic wstepne ogledziny no i jakiestam remonty poczynic.Nikt sie jednak nie zjawil >Gazeta zaczela poszukiwac tej firmy, skontaktowano sie ze Stowarzyszeniem Filmowcow Polskich , Zwiazkiem Autorow i Producentow Audiowizualnych oraz z Krajaowa Izba Producentow Audiowizualnychale tam nikt nie slyszal aby mialo sie krecic film na temat Czechoslowacji no i nie miala zielonego pojecia o firmie wynajmujacej czolg.Ciekawe co dalej z tego wyjdzie.W gaziecie jest podana nazwa firmy , oczywiscie jej nie podam bo nie wiem czy mozna.Tak wiec czolg chyba ocalal , jest nawet jego zdjecie zaparkowanego i przykrytego folia na terenie osrodka remontowego.
jack61 Napisano 17 Kwiecień 2004 Napisano 17 Kwiecień 2004 Ha ha ha ha haNo i chyba wyszło na nasze ze z tym filmem to lipa.Może ktos z władz gminnych bywa na naszym forum i poszedł po rozum do głowy aby przed oddaniem czołgu zabezpieczyć sie ,co by takie cacko powróciło na swoje miejsce.Straszne jest jednak to że przed zdjeciem czołgu nikt z władz gminnych nie zatroszczył sie o to, aby sprawdzic wiarygodność firmy majacej zabrac takie cacko.
Garfield Napisano 17 Kwiecień 2004 Napisano 17 Kwiecień 2004 O kręceniu lufą raz w proboszcza raz w sołtysa to głośno było. W wybo*czej(zakaz umieszczania reklam;) był o nim artykuł na pół strony.Co do Rudego z czterech pancernych to ten pocienty co nim kręcili wnętrza stoi w muzeum w Poznaniu. Ten co kręcili nim a zewnątrz" podobno też stoi w jakimś muzeum czy skansenie ale ma obciętą lufę i pomalowaną na czerwono. Szarik zato został po filmie wypchany i teraz kurzeje gdzieś w szafie.pzdr
polsmol Napisano 22 Kwiecień 2004 Napisano 22 Kwiecień 2004 W forcie Czerniakowskim w Warszawie stoi sobie T-34-85 z nr. 102 i innymi atrybutami Rudego". Co ciekawe owe oznaczenia są napewno bardzo stare bo zardzewiały razem z czołgiem.
Garfield Napisano 23 Kwiecień 2004 Napisano 23 Kwiecień 2004 O tym Rudym z Obcientą lufą to czytałem kilka lat temu w prze*roju(patrz wyrzej;). A teraz z innej beczki:Cytat z książki R.Wójcika Łowcy Potworów":Inż. Andrzej Iwanow (...) "Zobaczy pan, że za parę lat nie będzie po tych czołgach(T-34) śladu, a do filmu będą chcieli je mieć, z pomnikowych cokołów zdejmą?\"Prorok jaki czy co?pzdr
Garfield Napisano 19 Luty 2005 Napisano 19 Luty 2005 Hmmmm... Ten T-34 w którym kręcili sceny wewnątrz czołgu stoi w Poznaniu a co z tym drugim? Wersje są dwie przytoczona wyżej z przekroju" i bardziej prawdopodobna, z którą spotykam się naokrągło, że stoi on na forcie czerniakowskim. Sprawdziłem stoi tam faktycznie T-34 o numerze 102 ze wszystkimi napisami ale czy to ten sam? Osobiście wierze w tą o forcie bo przekrój" zawsze mi śmierdział fantasy ale czy ktoś morze potwierdzić jak to faktycznie z nim było? I co się stało z szarikiem nie wierze, że wytresowanego psa wypchali?? Wypycha się wogle psy??pzdrGarfield
jacenty2004 Napisano 19 Luty 2005 Napisano 19 Luty 2005 Tego akurat wypchali bo nie dość, że był z milicji to jeszcze został gwiazdorem.
julianni Napisano 19 Luty 2005 Napisano 19 Luty 2005 i to jest fakt o ktorym slyszalem. Ponoc Szarika mozna nawe zobaczyc gdzies we Wrocławiu ale nie wiem...
polsmol Napisano 19 Luty 2005 Napisano 19 Luty 2005 No to jeszcze dodajmy, że w czterach Pancernych grały trzy różne odmiany T-34.
honker Napisano 19 Luty 2005 Napisano 19 Luty 2005 witam w ciągu ostatnich 3-5 tygodni widziałem fragment programu w którym kolekcjoner mówił że kupił rudego na dowód pokazano numer odlany na wieży odrazu właczyłem kasetę zfilmem i sprawdziłem zgadzało siś pozd
Garfield Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 T-34 miało taki numer na wierzy ten z Czterech..." był 3 cyfrowy mogę sprawdzić dokładnie bo właśnie jestem na etapie przerabiania całej seri na kasetach;. Polsmol może coś szerzej o trzech różnych odmianach?pzdrGarfield
julianni Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 a wracajac do Szarika to Szarików też było dwóch.
polsmol Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 Pancernych oglądałem już dawno temu, ale pamięam, że ich pierwszy czołg to T34-76 (wczesna odmiana) potem mieli późną odmianę t-34-76 a na koniec T-34-85.W ogóle w pancernych można objrzeć sporo ciekawego sprzętu.
krzysiek Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 No właśnie nie do końca. W książce czołg się zmienia, w filmie teoretycznie też, ale występuje ciągle T-34-85, od pierwszego odcinka :(. Szkoda, nie?Krzysiek
polsmol Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 Nie wiem jak jest z ciągłością chronologiczną, ale wszystkie te odminy T-34 widziałem w filmie :-)
krzysiek Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 To złudzenie... zapewniam Cię. Oglądałem 4 panc całkiem nie tak dawno i niestety :(PozdrawiamKrzysiek
Garfield Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 No właśnie czołg zmienia się tylko w książce;( W filmie występują tylko T-34/85 i IS-y (chyba) poprzerabiane na panthery.pzdrGarfield
nww Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 sorry polsmol ale napewno wszystkie czołgi w 4-pancernych to 85 nawet tygrysy ,innymi pojazdami które pamietam są halftruck grający sdkfzeta i btr 152.
Garfield Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 Dokładnie nww dodatkowo jakieś inne czołgi (ISy?) Robiące za Panthery w odcinku Fort Olgierd". Co do szarika to na końcu pisze, że szarik to pies milicyjny. Usypiali by i wypychali milicyjnego psa????pzdrGarfield
krzysiek Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 Wypchali go dopiero jak zdechł. Też o tym gdzieś czytałem. To możliwe jest.:)PozdrawiamKrzysiek
mike110 Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 A ja miałem nawet gdzieś (lub mam) fotke (chyba) z Gazety Wyborczej tegoż wypchanego Szarika. Nie wiem czy aby nie stoi, w którejś ze szkół policyjnych.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.