Agness agness Napisano 19 Sierpień 2020 Share Napisano 19 Sierpień 2020 Czy ktos moze wie co to ? Znalezione w Grecji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Sierpień 2020 Share Napisano 19 Sierpień 2020 Osmańska chyba jakaś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agness agness Napisano 19 Sierpień 2020 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2020 Z drugiej strony prawie nic linijki nie mam niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inqubus Napisano 19 Sierpień 2020 Share Napisano 19 Sierpień 2020 Sądząc po śladzie po czymś na gładkiej stronie można wnioskować że to guzik jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 19 Sierpień 2020 Share Napisano 19 Sierpień 2020 52 minuty temu, Inqubus napisał: Sądząc po śladzie po czymś na gładkiej stronie można wnioskować że to guzik jest. Yes, yes, yes... cytując bezrobotnego i poszukującego zajęcia byłego premiera... Monety to raczej nie przypomina w szczególności, że ze zdjęć można wywnioskować, że góra i dół wykonany z różnych materiałów. No chyba, że to moneta o nominale... ZERO No takie małe zero Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 19 Sierpień 2020 Share Napisano 19 Sierpień 2020 Egipskie ileś Para Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo69 Napisano 20 Sierpień 2020 Share Napisano 20 Sierpień 2020 Tak jak kol. bjar_1 wcześniej pisał,Imperium Osmańskie , 5 para XIX w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landszaft Napisano 20 Sierpień 2020 Share Napisano 20 Sierpień 2020 Bialawy i Inqubus rozpoznawajcie raczej guziki i to najlepiej te majtkowe w tym może będziecie dobrzy ale za monety się nie bierzcie oj nie bierzcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo69 Napisano 20 Sierpień 2020 Share Napisano 20 Sierpień 2020 Coś w ten deseń https://en.numista.com/catalogue/pieces12782.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 20 Sierpień 2020 Share Napisano 20 Sierpień 2020 3 godziny temu, Landszaft napisał: Bialawy i Inqubus rozpoznawajcie raczej guziki i to najlepiej te majtkowe w tym może będziecie dobrzy ale za monety się nie bierzcie oj nie bierzcie "Moja mea culpa" Mnie zmyliło to, że ze zdjęć wynika, że moneta zrobiona z dwóch różnych materiałów - góra i dół o wyraźnie innych kolorach. Faktycznie... sam stosunkowo niedawno pomogłem z egipską monetą (5 qirsh), która o nominale 5 miała "zero" Zapomniałem... "moja mea culpa" "moja mea maxima culpa"... Idę do moich majtkowych guzików Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inqubus Napisano 20 Sierpień 2020 Share Napisano 20 Sierpień 2020 Przepraszam wszystkich których uraziłem swoją niefortunną opinią. Idę zobaczyć czy złom w mojej portmonetce to guziki czy monety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.