Panbaton12 Napisano 18 Sierpień 2020 Napisano 18 Sierpień 2020 Witam, znalazłem butelkę po whisky. Etykietka jest w miarę czytelna jednak nie jestem w stanie dokładnie zidentyfikować ile może mieć lat, czy jest to coś wartego uwagi itp.
szutnik Napisano 18 Sierpień 2020 Napisano 18 Sierpień 2020 Doskonała whisky . Ta butelka wygląda na lata 80' te . Sprzedawana przez sieć Pewex w drugiej połowie lat 80. Kupowałem takową w butelkach 0,7 l . Cena była śmieszna a jakość doskonałą Dopiero teraz dostrzegłem pojemność - 750ml i chyba to będzie ten Pewex
bialawy Napisano 18 Sierpień 2020 Napisano 18 Sierpień 2020 https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/103017/huntly-finest-blended-scotch-whisky Ale dostępna chyba w sprzedaży już nie jest...
Salieri16000 Napisano 18 Sierpień 2020 Napisano 18 Sierpień 2020 Huntley whisky jest produkowana przez niezależną firmę Duncan Taylor, z siedzibą w Huntly w Szkocji- jest to jedna z kilku niezależnych rodzinnych firm produkujących napoje alkoholowe, które obecnie działają na rynku. Firma w roku 2015 zatrudniała 28 osób (sic!).Firma stała się znana dzięki kilku markom- niektóre z nich to: Black Bull (szkocka whisky), Indian Summer, Smokin ', The Octave, The Rarest, Tantalus. Firma Duncan Taylor została założona w Glasgow w 1938 roku jako broker i firma handlowa. Przez dziesięciolecia firma zbudowała silne więzi z gorzelniami w Szkocji, przynosząc do destylarni własne beczki, aby wypełnić je spirytusem. Zaowocowało to kolekcją destylarni whisky beczkowej - z których wiele jest obecnie zamkniętych, a które do dziś dojrzewają w magazynach Duncana Taylora.Firma została przejęta przez Euan Shand w 2001 r., Którego doświadczenie w branży obejmowało m.in. pracę w destylarni Glendronach, William Teacher’s & Sons oraz założenie i prowadzenie The Bennachie Whisky Company. Euan następnie przeniósł Duncana Taylora do swojego rodzinnego miasta Huntly, nabył w mieście zakład, który przekształcił w rozlewnię i założył Duncan Taylor jako niezależną firmę rozlewniczą. Jeśli nikt tutaj nie wydatuje Ci tej butelki, to możesz o to zapytać osobiście: https://duncantaylor.com/
Pytanie
Panbaton12
Witam, znalazłem butelkę po whisky. Etykietka jest w miarę czytelna jednak nie jestem w stanie dokładnie zidentyfikować ile może mieć lat, czy jest to coś wartego uwagi itp.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.