TakiyTyp Napisano 7 Maj 2020 Share Napisano 7 Maj 2020 Witam, proszę o pomoc w identyfikacji przedmiotu. Mosiężny, ciężki jak na swoje rozmiary. Wydaje mi się że pochodzi z okresu 1-szej W.Ś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TakiyTyp Napisano 8 Maj 2020 Autor Share Napisano 8 Maj 2020 Miejsce tego przedmiotu gdzie się znajdowało tego nie wyklucza. Odkąd pamiętam nie kojarzę żeby przechadzały się tam krowy. Pewnie ma swoje lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 9 Maj 2020 Share Napisano 9 Maj 2020 Krowy nie musiały tam chodzić. Mogło to trafić na pole, łąkę czy inny areał np. z obornikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 9 Maj 2020 Share Napisano 9 Maj 2020 Mnie to pasuje na element "klamki", prostego zamknięcia szuflady albo szafki. W widocznym otworze tkwiła jego poprzeczna część, być może śruba (jeżeli to jest śruba) w podstawie blokowała ją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelek Napisano 9 Maj 2020 Share Napisano 9 Maj 2020 kiedyś znalazłem identyczny przedmiot. w miejscu jednoznacznie kojarzonym z działaniami 1WŚ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honker Napisano 7 Maj 2020 Share Napisano 7 Maj 2020 Cześć serce krowiego dzwonka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
TakiyTyp
Witam, proszę o pomoc w identyfikacji przedmiotu.
Mosiężny, ciężki jak na swoje rozmiary. Wydaje mi się że pochodzi z okresu 1-szej W.Ś.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.