TakiyTyp Napisano 7 Maj 2020 Napisano 7 Maj 2020 Witam, proszę o pomoc w identyfikacji przedmiotu. Mosiężny, ciężki jak na swoje rozmiary. Wydaje mi się że pochodzi z okresu 1-szej W.Ś.
TakiyTyp Napisano 8 Maj 2020 Autor Napisano 8 Maj 2020 Miejsce tego przedmiotu gdzie się znajdowało tego nie wyklucza. Odkąd pamiętam nie kojarzę żeby przechadzały się tam krowy. Pewnie ma swoje lata.
bialawy Napisano 9 Maj 2020 Napisano 9 Maj 2020 Krowy nie musiały tam chodzić. Mogło to trafić na pole, łąkę czy inny areał np. z obornikiem
Erih Napisano 9 Maj 2020 Napisano 9 Maj 2020 Mnie to pasuje na element "klamki", prostego zamknięcia szuflady albo szafki. W widocznym otworze tkwiła jego poprzeczna część, być może śruba (jeżeli to jest śruba) w podstawie blokowała ją.
pawelek Napisano 9 Maj 2020 Napisano 9 Maj 2020 kiedyś znalazłem identyczny przedmiot. w miejscu jednoznacznie kojarzonym z działaniami 1WŚ
Pytanie
TakiyTyp
Witam, proszę o pomoc w identyfikacji przedmiotu.
Mosiężny, ciężki jak na swoje rozmiary. Wydaje mi się że pochodzi z okresu 1-szej W.Ś.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.