Julekcezar Napisano 25 Grudzień 2019 Napisano 25 Grudzień 2019 Takie coś na lidarze znalazłem w mojej okolicy, kompletnie nie znam się na średniowieczu, więc ewentualnych znawców tej epoki proszę o wybaczenie nieumiejętności rozpoznania takiego obiektu. Jest to środek lasu, nigdzie nic o tym nie znalazłem.
Julekcezar Napisano 27 Grudzień 2019 Autor Napisano 27 Grudzień 2019 Mnie średniowiecze nie interesuje tylko wwii więc nie mam zamiaru tam kopać. Przejdę się tylko obejrzeć to i zdjęć porobić.
bialawy Napisano 26 Grudzień 2019 Napisano 26 Grudzień 2019 Podobnie jak ten w mojej okolicy ktory jest w rejestrze zabytkow wiec lepiej uwazac bo takie rzeczy nie są niezauważone... Tam lepiej uważać nawet spacerując bo nie daj Boże gołym okiem coś wypatrzysz co może być zabytkiem i już jesteś przestępcą w myśl przepisów (bo nie zgłosiłeś się uprzednio do WKZ'u).
Kee Napisano 29 Grudzień 2019 Napisano 29 Grudzień 2019 Podobny do grodu w Bonikowie (zdjęcie w zał), podaj powiat lub województwo to wygrzebie o nim info. Ciężko szukać po samym kształcie bo jest tego sporo. Podejrzewam że istnieje dokładny opis stanowiska
Pytanie
Julekcezar
Takie coś na lidarze znalazłem w mojej okolicy, kompletnie nie znam się na średniowieczu, więc ewentualnych znawców tej epoki proszę o wybaczenie nieumiejętności rozpoznania takiego obiektu. Jest to środek lasu, nigdzie nic o tym nie znalazłem.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.