bialawy 3 Posted November 9 Witam Wpadło mi w ręce takie ustrojstwo. Macie pojęcie do czego mogło służyć? Wymiary to długość 8cm, szerokość prawie 3cm i wysokość ponad 4cm Czy mógł być to uchwyt pokrywki np czajnika czy imbryka? A może jakiś dziwny uchwyt meblowy? Z góry dziękuję za pomoc i zainteresowanie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 kazioW24 3 Posted November 9 coś dla konia,szukaj w okuciach uzdy Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 dago2 4 Posted November 9 (edited) Prowadnik lejców, mantowany był na nagrzbietniku. Edited November 9 by dago2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 bialawy 3 Posted November 9 Szacuneczek za wiedzę i dzięki za pomoc. Od razu lepiej jak wiem co w ręku trzymam... Pozdrawiam i dziekuje Ps. Może ktoś pomoże rozszyfrować pochodzenie wzorów na łyżce z innego mojego wątku? Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 bialawy 3 Posted November 12 Normalnie w szoku jestem że jeszcze komuś udało się znaleźć zdjęcie na którym widać omawiany element. Jak coś pokazuje drugie podobne cudo dziękując za pomoc i zainteresowanie... Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 czestar 19 Posted November 12 Też konina.Mam identyczny. Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 bialawy 3 Posted November 12 Ja wiem, że to konina... tylko chciałem nawiązać do poprzedniego elementu i pokazać inny rodzaj tego samego elementu uprzęży. Ale niejednokrotnie zaskakiwała mnie znajomość i wiedza użytkowników. A te zdjęcia poglądowe też powalają... skąd te fotki? Tak jak kiedyś z elementem mocowania sakw kawalerii niemieckiej https://forum.odkrywca.pl/topic/765558-elementy-zapi%C4%99cia-munduru-niemieckiego/ Generalnie wielki szacunek za wiedzę Pozdrawiam PS. właśnie do takich rzeczy powinien służyć internet a nie głupoty a'la instamy itp. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Witam
Wpadło mi w ręce takie ustrojstwo. Macie pojęcie do czego mogło służyć? Wymiary to długość 8cm, szerokość prawie 3cm i wysokość ponad 4cm
Czy mógł być to uchwyt pokrywki np czajnika czy imbryka? A może jakiś dziwny uchwyt meblowy?
Z góry dziękuję za pomoc i zainteresowanie.