damianbulidamian Napisano 15 Październik 2019 Napisano 15 Październik 2019 Witam Wszystkich Proszę was o pomoc w identyfikacji przedmiotów ze zdjęc. Przedmioty zostały znalezione na granicy FR\DE niedaleko Karlsruhe. Wszystkie fanty leżały koło siebie ( obszar 10 m2 ).
kolo83 Napisano 18 Październik 2019 Napisano 18 Październik 2019 Na ostatnich 8 fotkach po 7,92x33 kurzpatrone masz łuski od Canon de 75 modèle 1897.
Julekcezar Napisano 15 Październik 2019 Napisano 15 Październik 2019 Nie wiem, czy dobrze widzę, czy masz tu pełną pestkę, lepiej to wywal, jeszcze się za Ciebie państwo nasze kochane weźmie. Wiem, że to nie stanowi zagrożenia, szczególnie taki stan ale niektórzy nie rozumieją tego.
damianbulidamian Napisano 19 Październik 2019 Autor Napisano 19 Październik 2019 Landszaft kolo83 Julekcezar pawel_breslau Dziękuję wam za pomoc w identyfikacji.
Julekcezar Napisano 19 Październik 2019 Napisano 19 Październik 2019 Ja tam niewiele pomogłem, ostrzegłem tylko.
pawel_breslau Napisano 16 Październik 2019 Napisano 16 Październik 2019 14 godzin temu, Julekcezar napisał: czy masz tu pełną pestkę, Pestka to mi wygląda na nabój do stg 44 14 godzin temu, Julekcezar napisał: Wiem, że to nie stanowi zagrożenia, szczególnie taki stan Ale ma nadal ładunek inicjujący i miotający a to już pod naszą ustawę podchodzi Co do malowania łusek na spodzie jedna lub dwie linie) to gdzieś już chyba to było. Oznaczenia ilości ładunku miotającego? Ale głowy nie dam sobie uciąć Pozdrawiam. Paweł
Julekcezar Napisano 16 Październik 2019 Napisano 16 Październik 2019 Tak myślałem że stg, ale taki stan że nie chciałem pisać i wprowadzić w błąd. U nas lepiej nie mieć nawet niezbitej splonki, ja bardzo dbam o to żeby nie mieć i każdemu radzę to samo. W razie wizyty smutnych panów można się wykręcić.
damianbulidamian Napisano 16 Październik 2019 Autor Napisano 16 Październik 2019 16 hours ago, Julekcezar said: Nie wiem, czy dobrze widzę, czy masz tu pełną pestkę, lepiej to wywal, jeszcze się za Ciebie państwo nasze kochane weźmie. Wiem, że to nie stanowi zagrożenia, szczególnie taki stan ale niektórzy nie rozumieją tego. Dzieki za udział w dyskusji, bez obaw , nie mieszkam w polsce więc polskie prawo mnie nie obowiązuje, a ta "pestka" została już dawno "zutylizowana". Tutaj inaczej podchodzą do osób które szperają po lasach. Zresztą za ładną kolekcję posiadam żeby się jej pozbyć przez jeden pocisk, co nie oznacza że nie bede fotografować rzeczy które znalazłem a których posiadać mi nie wolno. Przynajmniej fotografia zostaje lub film wideo. Jak pisze kolega pawel_breslau najprawdopodobniej jest to (Kurzpatrone) , w 100% pewien nie jestem bo stan łuski był gorzej niż agonalny, jak by to ująć rozpadała sie w dłoni.
Landszaft Napisano 16 Październik 2019 Napisano 16 Październik 2019 Na 23 zdjęciu dwa zapalniki wystrzelone francuskie . Pierwszy to 24/31 Mle 1899-08 a drugi to RYG 24/31 model 1918 . Jak je oczyścisz to zobaczysz oznaczenia i daty produkcji . Jeżeli strzelane w 1944-45 to mogą być francuskie jak i ..polskie. bo my też je produkowaliśmy na licencji do naszych Schneiderowskich 75
Pytanie
damianbulidamian
Witam Wszystkich
Proszę was o pomoc w identyfikacji przedmiotów ze zdjęc. Przedmioty zostały znalezione na granicy FR\DE niedaleko Karlsruhe. Wszystkie fanty leżały koło siebie ( obszar 10 m2 ).
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.