DanielSD Napisano 3 Październik 2019 Napisano 3 Październik 2019 Prośba o wskazanie rzetelnego szacującego monety, odznaczenia, guziki a nawet znaczki fachowca w Warszawie.
Moskit1/2 Napisano 7 Październik 2019 Napisano 7 Październik 2019 traper6 już dawno i nie prawda starzy umierają a nowi nie kumaci!! lub tylko lokują kasę bjar_1 ma racje !!! Trudne czasy nastały teraz !!
DanielSD Napisano 5 Październik 2019 Autor Napisano 5 Październik 2019 Podpowiecie jak się bezpośrednio z nim skontaktować?
pawel_breslau Napisano 6 Październik 2019 Napisano 6 Październik 2019 10 godzin temu, DanielSD napisał: Podpowiecie jak się bezpośrednio z nim skontaktować? Chłopaki się śmieją . Bjar_1 faktycznie wycenia ale nie w tą stronę co byś oczekiwał Jak przejrzysz jego posty to zobaczysz o co chodzi . Radziłbym się zgłosić do jakiegoś antykwariatu. Tam zapewne uzyskasz nurtujące Cię pytania. Pozdrawiam. Paweł
sqr Napisano 6 Październik 2019 Napisano 6 Październik 2019 W antykwariacie zaproponują ci jakieś 10% wartości.
traper6 Napisano 7 Październik 2019 Napisano 7 Październik 2019 W latach mojej prosperity zbierałem profesjonalnie monety. Polska od 1917 (bez Gdańska i Łodzi), po przez okres międzywojenny, okupację, PRL, aż do czasów współczesnych. Do zamknięcia kolekcji brakowało mi 3 monet. Obu Konstytucji i Nike 1932. A tak to miałem wszystko, wszystkie roczniki i odmiany. Osobiście byłem świadkiem w sklepie numizmatycznym. Koniec lat `90 , przyszedł chłoptaś z klaserem pełnym monet, odznaczeń i medali. Powiedział że dostał go jako spłatę zadłużenia i chce to sprzedać.. Osobiście przypuszczam że kolekcja była zajumana. Coś tam oglądałem w sklepie i kątem oka obserwowałem co jest w tym klaserze. Na medalach się nie znałem, ale na monetach owszem i to bardzo. I pokazała się ONA , Konstytucja. Grzecznie i z kulturą chciałem odkupić natychmiast tą monetę ale sprzedawca w sklepie dał mi jasno do zrozumienia (też z kulturą) żebym się nie wpindalał w jego biznes. Za cały klaser gościu dostał 3 tysie i był bardzo happy, gdzie w tym czasie Konstytucja kosztowała około 2 tys. A gdzie reszta monet (drogich które już miałem) i medali.... ?(tam chyba było z 15 odznak pułkowych) Śmiem twierdzić że sprzedawca dostał w sklepie 10% wartości rynkowej, a i w to wątpię.
traper6 Napisano 4 Październik 2019 Napisano 4 Październik 2019 Mamy tu na forum rzeczoznawcę. Jest wysokiej klasy specjalistą, wycenia wszystko od ręki. To Bjar_1 pisz do niego.
ra_v Napisano 4 Październik 2019 Napisano 4 Październik 2019 Wydaje mi się, że Bjar jednak zawyża wyceny. Podaje w ojro a toć my żyjemy w Polsce.
Pytanie
DanielSD
Prośba o wskazanie rzetelnego szacującego monety, odznaczenia, guziki a nawet znaczki fachowca w Warszawie.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.