Skocz do zawartości
  • 0

Wisiorek, kolczyk, zawieszka? Bardzo stara?

Kort 89

Pytanie

Napisano

Znalezione w okolicy Legnicy, kolega podczas kopania kartofli znalazł, prośba o identyfikację i określenie materiału, czasu produkcji, pochodzenia, swoje waży, brak korozji. Z góry dziekuje za wszelakie info.PART_1568757558497.thumb.jpeg.297f04993f65a6fe4dbc27c13743d9f6.jpeg

PART_1568757615974.jpeg

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dalej nie chce mi się kopać w archiwum. Wiele lat temu, sam dawałem takie i podobne elementy do ID.

Ale kolega Kazio również może mieć rację.

Napisano

Teoretycznie okucia ksiąg mogły być wyjmowane z palenisk po wrogich oddziałach a potem używane jako ozdoby strojów ludowych. W tę stronę zapewne nikt nie poszedł...? ?

Napisano

Sprawdzałem wokół dołka kręgi jak ufo podczas lądowania, wpadam po 2 dniach na pole, a tam z ornych bruzd po ściernisku jest lotnisko świeżo po bronowaniu, ucieszony myślę będzie sypać fantami, a tu lipa nic nie darzy kompletnie. ? ? ? 

Napisano

A widzisz Kaziu, no to mnie zasmuciłeś. Jak się napindalało z wykrywką ha pól (aż po horyzont) i wyszła taka popierdółka to warto było pobiegać wokół znaleziska za być może innymi fantami, a nie wpierod i napindalać ha. ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie