formoza58 Napisano 15 Czerwiec 2021 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2021 Może rozwiń skrót ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekA Napisano 15 Czerwiec 2021 Share Napisano 15 Czerwiec 2021 Dykta Klej Woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 15 Czerwiec 2021 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2021 Może tak, a może nie... Tutaj drugi , prowadzony przez strzelców oddziału motorowego z Poznania w 1933 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekA Napisano 16 Czerwiec 2021 Share Napisano 16 Czerwiec 2021 8 godzin temu, formoza58 napisał: Tutaj drugi , prowadzony przez strzelców oddziału motorowego z Poznania w 1933 roku. To są jednak wyraźnie różne pojazdy. Ten ostatni to Berliet. Tego DKW to nie kojarze zupełnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 16 Czerwiec 2021 Share Napisano 16 Czerwiec 2021 Prawdopodobnie Ursus radiowy (''propagandowy''). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 16 Czerwiec 2021 Share Napisano 16 Czerwiec 2021 (edytowane) 13 godzin temu, formoza58 napisał: Może rozwiń skrót ;-) Tak po linii drzwi, dachu i daszku nad przednią szybą, chyba jakiś Chevrolet - dkw. Edytowane 16 Czerwiec 2021 przez ptasznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 16 Czerwiec 2021 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2021 3 godziny temu, MarekA napisał: To są jednak wyraźnie różne pojazdy. Oczywiście, nie pisałem, że te same. Mam " zakopane" jeszcze parę innych samochodów " sfinksów". Znajdę, wrzucę ;-) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 5 Wrzesień 2021 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2021 W dniu 17.04.2019 o 19:56, formoza58 napisał: Kadrowy ćwiczebny pluton samochodów pancernych przy grudziądzkim CWK. Lepsza rozdzielczość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 25 Październik 2021 Autor Share Napisano 25 Październik 2021 W dniu 21.04.2019 o 00:20, formoza58 napisał: Samochód pancerny Policji Państwowej, w pierwszej połowie lat trzydziestych. Uzupełnienie... Ursus PP przed " Dziadkiem" na Polu Mokotowskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szary_PL Napisano 26 Październik 2021 Share Napisano 26 Październik 2021 "formoza58 nie może otrzymywać wiadomości" Czy mogę prosić o info, jakie jest źródło tego zdjęcia z pancernym Ursusem z defilady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 2 Listopad 2021 Autor Share Napisano 2 Listopad 2021 W dniu 26.10.2021 o 09:22, Szary_PL napisał: "formoza58 nie może otrzymywać wiadomości" Czy mogę prosić o info, jakie jest źródło tego zdjęcia z pancernym Ursusem z defilady? Nie mam pojęcia o mojej niemożnosci otrzymywania wiadomości. Przynajmniej przed " wielką cisza" odbierałem. Tego policyjnego Ursusa wykadrowałem ze zdjęcia z Allegro, kilka tygodni temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szary_PL Napisano 2 Listopad 2021 Share Napisano 2 Listopad 2021 (edytowane) Dzięki za info. Zapisałeś może całe zdjęcie, albo link do aukcji? Przy próbie wysłania wiadomości do Ciebie pojawia się to: Edytowane 2 Listopad 2021 przez Szary_PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 2 Listopad 2021 Autor Share Napisano 2 Listopad 2021 Nie zapisywałem , ponieważ ten temat to nie moja domena. Przypadkiem wyłoniłem tego Ursusa, bo go w tym wątku nie było w takiej okoliczności, wykadrowałem i wrzuciłem. Muszę się skontaktowć z Administratorem, bo do niedawna normalnie dostawałem wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 3 Listopad 2021 Autor Share Napisano 3 Listopad 2021 3 godziny temu, Szary_PL napisał: Dzięki za info. Zapisałeś może całe zdjęcie, albo link do aukcji? No i mamy szczęście, jest aktualnie na aukcji, z błednym opisem ...https://allegro.pl/oferta/swieto-jazdy-pilsudski-krakow-1933-x-3szt-1797-11376627056 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 15 Listopad 2021 Autor Share Napisano 15 Listopad 2021 Z roku 1930... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof115 Napisano 16 Listopad 2021 Share Napisano 16 Listopad 2021 Dziękuję, ta fotografia w oryginale jest wydatowana- czerwiec 1931 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 17 Grudzień 2021 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2021 Oszkowy " Korfanty". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 11 Luty 2022 Autor Share Napisano 11 Luty 2022 W dniu 17.08.2019 o 21:33, formoza58 napisał: Pluton Peugeutów, w latach dwudziestych. Zwraca uwagę ciekawe malowanie maskujące. Uzupelnienie... Wreszcie udało się znaleźć zdjęcie bardziej czytelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trufelhunter Napisano 12 Luty 2022 Share Napisano 12 Luty 2022 Formoza58 - wszystko pięknie, ale bez podania informacji o pochodzeniu fotografii (tytuł, rocznik, numer) to ta Twoja robota traci 80% wartości. Możliwość datowania ilustracji i opis są w większości (znakomitej) przypadków o wiele ważniejsze niż sam pictorial... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 12 Luty 2022 Autor Share Napisano 12 Luty 2022 Dobrze prawisz. gdyby tak było w tym forum, było by pięknie. A teraz powiedz, proszę, o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trufelhunter Napisano 12 Luty 2022 Share Napisano 12 Luty 2022 O brak informacji na temat pochodzenia tych obrazków (tytuł gazety, numer, data) - często są one ważniejsze niż sam obrazek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 12 Luty 2022 Autor Share Napisano 12 Luty 2022 Dlatego, kiedy mam wiadomość odnośnie lokalizacji prasowej, chętnie się nimi dzielę. Teraz, trufelhunter napisał: często są one ważniejsze niż sam obrazek Myślę, że nie dla każdego. Bardziej chodzi o osoby , które potrzebują konkretów do swoich prac lub opracowań, tak licznie pojawiają się na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trufelhunter Napisano 12 Luty 2022 Share Napisano 12 Luty 2022 Nie tylko. Np. te Peugeoty - skąd pochodzi ta ostatnia fotografia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 12 Luty 2022 Autor Share Napisano 12 Luty 2022 Teraz, formoza58 napisał: Dlatego, kiedy mam wiadomość odnośnie lokalizacji prasowej, chętnie się nimi dzielę. W tym przypadku, nie mogę Tobie pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 10 Maj 2022 Autor Share Napisano 10 Maj 2022 Z Allegro. Z defilady na błoniach krakowskich. Samochód z proporcem dowódcy , prawdopodobnie 5 dywizjonu samochodów pancernych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi