IdeL Napisano 7 Sierpień 2018 Napisano 7 Sierpień 2018 Też jestem za, ale ... dlaczego ja mam z moich gooownianych, ciężko zarobionych poborów za to płacić? Tak sobie myślę, że posłowie na Sejm RP, członkowie Rady Ministrów, Prezydent i jego świta, różnej mści sędziowie i prokuratorzy, prezesi i członkowie zarządów spółek państwowych, ba ... nawet co niektórzy księża mają na tyle wysokie pobory, że spokojnie mogliby co miesiąc odpękać - każdy z osobna, po kilka tysiączków na fundusz regulujący tego typu sprawy.
Hebda Napisano 8 Sierpień 2018 Napisano 8 Sierpień 2018 Kiedyś to grunty,majątki nadawano bo było z czegoTeraz lipton
Sobiepan Napisano 8 Sierpień 2018 Napisano 8 Sierpień 2018 Byli tacy, co się na utrwalaniu władzy ludowej nieźle dorobili, że i dla wnuczków starczy. Może z nich ściągnąć?
balans Napisano 8 Sierpień 2018 Napisano 8 Sierpień 2018 Tzw. Wyklęci walczyli o Polskę Pana, Wójta i Plebana" i o przywrócenie neo-feudalizmu. Taką Polskę udało się wywalczyć dopiero po 1989 roku. Ale żeby tak od razu 15 baniek sobie za to życzyć? To chyba gruba przesada...
Tyr Napisano 9 Sierpień 2018 Napisano 9 Sierpień 2018 Jakież to szczęście niepojęte, że przyszli ruscy i pogonili reakcję która walczyła z pana wójta i plebana. Pogonili wichrzycieli wojennych z AK, BCh, rządu londyńskiego, PSZ na zachodzie, WiN i innych leśnych a w szczególności pogonili panów wójtów i plebanów.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.