MilKam88 Napisano 4 Maj 2018 Autor Napisano 4 Maj 2018 http://www.tvn24.pl/ilawa-14-latek-odkryl-w-lesie-rzeczy-pruskiej-rodziny,834399,s.html
les05 Napisano 4 Maj 2018 Napisano 4 Maj 2018 Chłopak z rodziną zasługują na nagrodę, nie każdy tak by się zachował.
bjar_1 Napisano 4 Maj 2018 Napisano 4 Maj 2018 Może szkopy mu coś odpalą pod stołem, bo polskie prawo nie przewiduje nagród.
sqr Napisano 4 Maj 2018 Napisano 4 Maj 2018 A jeśli znalazł to w okularach, to zaraz się okaże, że korzystał z urządzeń i jeb paragrafem...
les05 Napisano 4 Maj 2018 Napisano 4 Maj 2018 Wartość znaleziska nie jest duża, cenna jest natomiast dla rodziny von, i dlatego pamiątki powinny wrócić do nich. A farciarz, który to znalazł zasłużył na coś więcej niż tylko uścisk dłoni.
tommy1976 Napisano 4 Maj 2018 Napisano 4 Maj 2018 Teraz zarobią eksperci od ekspertyz, biegli przebiegli - czy patyk jest urządzeniem? ;)
hipolit-O4 Napisano 5 Maj 2018 Napisano 5 Maj 2018 Chłopak wykazał się przebiegłością.Łopata może podchodzić pod paragraf.
czarny bocian Napisano 5 Maj 2018 Napisano 5 Maj 2018 pewnie rodzina dostanie pamiętnik i fotografie .przedmioty o wartości historycznej zgodnie z prawem nie mogą opuścić Polski .
Sobiepan Napisano 5 Maj 2018 Napisano 5 Maj 2018 Nie wierzę, żeby przy tych kanach jakiś kanarek nie ćwierczał. A młody - kozak, kijkiem dziurkę w ziemi robił :)
woytas Napisano 5 Maj 2018 Napisano 5 Maj 2018 Fajne to ale mnie zastanawia ilu Niemców, czy nie daj Boże Ukraińców oddało by takie coś polskiej rodzinie.
and_andrzej Napisano 8 Maj 2018 Napisano 8 Maj 2018 :) mysle ze ukrainiec, niemiec zachowalby sie tak samo. Jakie znaczenie Woytas ma narodowosc znalazcy ?. Rok temu bylem na Ukrainie w Zloczowie obejrzec dom ktory moja rodzina musiala opuscic w czasie 2 wojny. Sympatyczni wlasciciele wpuscili do srodka, pokazali caly dom, opowiedzieli cala historie od momentu sprowadzenia sie i obiecali ze jak cos znajda z okresu kiedy moja rodzina tam mieszkala to odesla. Chcieli zebysmy przyjechali na dluzej, z noclegiem, zapraszali na grila itd. Ukraincy, Polakow. Takze wszystko zalezy od czlowieka i tego co ma w glowie ( lub nie ma ;) )
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.