Tominew Napisano 28 Marzec 2005 Napisano 28 Marzec 2005 A to ja wytargłem z ziemi. Przypuszczam że to przednia płyta od ckm Maxim, ale to moje przypuszczenia.
Tominew Napisano 28 Marzec 2005 Napisano 28 Marzec 2005 A to druga strona tej płyty. Grubość około 1cm. Może wiecie co to jest?
Tominew Napisano 28 Marzec 2005 Napisano 28 Marzec 2005 Święta sie skończyły, a tu takie cudo wisi na drzewie. oczywiście zostało zakopane!!!!
Tominew Napisano 28 Marzec 2005 Napisano 28 Marzec 2005 W młodniku wyszło na światło dzienne po 60 latach. Jeszcze widać resztki farby
Tominew Napisano 28 Marzec 2005 Napisano 28 Marzec 2005 A to na koniec naszej wyprawy, znaleziska z jednego miejsca. Amunicja była w paczce (6szt) , niedaleko obok granacik. A kumpel Buba znalazł obok zameczek od pepeszy. Nie mówiąc o zajebiscie dużej ilości amunicji od ppszy.
Tominew Napisano 28 Marzec 2005 Napisano 28 Marzec 2005 A to powrót z wyprawy. Pogoda fantastyczna!!!! Pozdrawiam wszystkich i życze owocnych znalezisk. Pozdrawiam Tominew
kocur Napisano 28 Marzec 2005 Napisano 28 Marzec 2005 Wrrrr ... a ja musialem siedziec rano przy stole i obzerac sie ... Ale weekend nie daruje.. po prostu nie daruje ....;-)Pozdrawiam ! Kocur.
Tominew Napisano 28 Marzec 2005 Napisano 28 Marzec 2005 heheheh. Kocur witam , nie stresuj sie , bedzie dobrze!!!!!Bo jedziesz ze mną!!!1 :)
Tominew Napisano 29 Marzec 2005 Napisano 29 Marzec 2005 No witam !!! czy nikt z was nic nie znalazł w tym rejonie? Nie wierze.
rorvik Napisano 29 Marzec 2005 Napisano 29 Marzec 2005 HejMy lany poniedziałek świętowaliśmy w okolicach Zegrza - rewelacyjna pogoda, dzięcioły kują, sarny biegają;) Trochę łusek do mausera z ciekawymi biciami -Polska, Niemcy, Czechy, i coś tam jeszcze; odrobina drobnicy i niespodzinaki, generalnie bez rewelacji może poza zakwasami po pierwszej wyprawie:DByle do sobotyPozdrawiamrorvik
Tominew Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 A to fotki z niedzieli z okolic Wieliszewa
Tominew Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 i takie cudo z dnia wcześniejszego. APropo Kocur..... dzięki za odnalezienie szpili.... Pozdrawiam
Tominew Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 A to nasz towarzysz....chyba coś znalazł pod korą?!
danieloff Napisano 13 Kwiecień 2005 Napisano 13 Kwiecień 2005 Moje ostatnie znaleziska z Choszczówki i Białołęki Dworskiej to wrześniowe guziczki (?) (sygn. DPM 1939 - co tam robiły?), niemieckie pfenigi, haki mundurowe i od oporządzenia (mosięzne, sygnowane J&L), łyżka żołnierska (taka ciekawa, masywna), klasycznie już ammo i łuski ppsz i mauser, o pociskach nie wspominam. W sumie nic nadzwyczajnego, ale to tylko rezultat krótkich wypadów popołudniami, po pracy.Pozdrawiam sąsiadów po szpadlu":-)daniel
habs Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 witamjakieś 30 lat temu jak jeździłem na (letnisko)na białołęke jakiś kilometr od bramy na ciupagi to było pełno fantów . wystarczyło odgarnąć ręką trochę piachu w okopie i wyciągnąć taśmę ,chełm albo coś innego . wruciliśmy tam rok temu z wykrywkiem łaziłem sporo zanim zapiszczał do starej miednicy ,wiader i innego współczesnego złomu (śmieci)zakopanego przez ludzi nowoosiedlających się . mieliśmy jeden potężny sygnał okazało się że to słupki ogrodzeniowe .zastanawiamy się nad okopem przy murze więzienia ale chyba damy spokój pozdrawiam habs
Tominew Napisano 23 Kwiecień 2005 Napisano 23 Kwiecień 2005 A to dzisiejszy wypad. Teren zryty , ale nie całkowicie.
Kopi Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 Witam.Będąc z Artim w sobotę na wykopach koło Legionowa spotkaliśmy w lesie drugą ekipę. Wszysko fajnie, pogadaliśmy przez chwilę tylko jakoś nie przyszło nikomu na myśl spytać się kto jest kto, he he. Czy może w tej ekipie byli forumowicze O"? PozdrawiamKopi
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.