M81 Napisano %s o %s Napisano %s o %s 22 godziny temu, MarekA napisał: Kosiniak i Kamysz powiedzieli prawdę https://apsystems.tech/ cały czas modernizuje system. System używany przez WP jest cały czas modernizowany? Cytuj
MarekA Napisano %s o %s Napisano %s o %s 1 godzinę temu, M81 napisał: System używany przez WP jest cały czas modernizowany? Co konkretnie wymaga w nim pilnej modernizacji? Cytuj
M81 Napisano %s o %s Napisano %s o %s W związku ze zgłoszonymi uwagami i zastrzeżeniami odnośnie do funkcjonowania systemu SkyCtrl, modernizacja tego systemu decyzją Rady Modernizacji Technicznej została wstrzymana. Rada poleciła uzupełnienie wymagań sprzętowych o wyniki analizy innych dostępnych na rynku rozwiązań technicznych – odpowiada płk Grzegorz Polak, rzecznik prasowy Agencji Uzbrojenia. Cytuj
Czlowieksniegu Napisano %s o %s Napisano %s o %s Odważnych proszę o info, czy jak, na dziś rzecz jasna, SkyCtrl miałby przeciwdziałać sytuacjom a'la Osiny. Cytuj
MarekA Napisano wczoraj o 08:18 Napisano wczoraj o 08:18 12 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: Odważnych proszę o info, czy jak, na dziś rzecz jasna, SkyCtrl miałby przeciwdziałać sytuacjom a'la Osiny. Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano wczoraj o 14:22 Napisano wczoraj o 14:22 18 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: Odważnych proszę o info,... Ja nie odważny tylko zwykły tchórz, za to od lat notujący sobie to i owo o polskich systemach antydronowych, bo mnie to interesuje. Apelujesz nieraz , żeby nie dyskutować z gołębiem. No to trzymajmy się tego. Nawet nie wiadomo, o co chodzi. Jak ma być rozprawianie o jakimś abstrakcyjnym „SKYctrl” to równie dobrze z panem Polakiem i tutejszym trollem można sobie dyskutować o KRS i tamtejszym wpisie o APS SA oraz o brytyjskim odpowiedniku KRS i wpisie o MSI Defence Systems. Czego ma dotyczyć taka dyskusja? Niczego. Co niby ma być lub nie ma być modernizowane? System SKYctrl S, system SKYctrl L, czy system SKYctrl SKID? Wobec kogo są/nie są zastrzeżenia? Wobec strony polskiej, czy brytyjskiej, czy jakoś może pospołu? Szkoda czasu na takie dyskusje przy zerowej wiedzy o co w ogóle chodzi wojsku, wobec którego systemu i wobec którego państwa bardziej. Cytuj
Czlowieksniegu Napisano wczoraj o 16:09 Napisano wczoraj o 16:09 1 godzinę temu, Jedburgh_Ops napisał: Ja nie odważny Nie czepiajmy się detali... Ja, po prostu, b. ciekawym jestem, żeby jakiś fachowiec- może być np M81, dokładnie i merytorycznie mi* wytłumaczył, czy i jak ten system, pal licho wersję, na dziś i na najbliższy miesiąc, czy nawet do końca roku, ma zabezpieczyć przed podobnymi zdarzeniami. Tylko tyle :-) * no i Wam przy okazji Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu To kaski BHP będą potrzebne, żeby sobie przypadkiem nie rozbić głowy o nadchodzącą wiedzę. Cytuj
lowiec Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu z wp pl cytat naszego bossa "Jeśli chodzi o zdolności budowane w ramach tego programu, to przede wszystkim systemy antydronowe, antydronowe i jeszcze raz antydronowe. Taktyczne systemy do zwalczania, wręcz postawienia pewnej bariery elektromagnetycznej, która ma uniemożliwić przenikanie zarówno dronów rozpoznawczych, jak i dronów o charakterze uderzeniowym." Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Szkoda, że nie wiadomo, jakie systemy antydronowe, bo robi je w Polsce APS SA, Hertz Systems, IT Systems i ZM Tarnów do spółki z WATem. Cytuj
Spirit of Warsaw Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Pilot z 23 BLT w Mińsku Mazowiecki o samolotach FA-50 https://www.youtube.com/watch?v=mT1GWvkcOx4 i O FA-50 i ich symulatorach w 23 BLT Mińsk Mazowiecki - rzecznik jednostki pułkownik Marcin Boruta https://www.youtube.com/watch?v=kIlwbxpM41I&t=4s Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi