Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 godzinę temu, M81 napisał:

System używany przez WP jest cały czas modernizowany?   😄

Co konkretnie wymaga w nim pilnej modernizacji?

Napisano

W związku ze zgłoszonymi uwagami i zastrzeżeniami odnośnie do funkcjonowania systemu SkyCtrl, modernizacja tego systemu decyzją Rady Modernizacji Technicznej została wstrzymana. Rada poleciła uzupełnienie wymagań sprzętowych o wyniki analizy innych dostępnych na rynku rozwiązań technicznych – odpowiada płk Grzegorz Polak, rzecznik prasowy Agencji Uzbrojenia.

😄

Napisano
18 godzin temu, Czlowieksniegu napisał:

Odważnych proszę o info,...

Ja nie odważny tylko zwykły tchórz, za to od lat notujący sobie to i owo o polskich systemach antydronowych, bo mnie to interesuje.

Apelujesz nieraz , żeby nie dyskutować z gołębiem. No to trzymajmy się tego.

Nawet nie wiadomo, o co chodzi. Jak ma być rozprawianie o jakimś abstrakcyjnym „SKYctrl” to równie dobrze z panem Polakiem i tutejszym trollem można sobie dyskutować o KRS i tamtejszym wpisie o APS SA oraz o brytyjskim odpowiedniku KRS i wpisie o MSI Defence Systems.

Czego ma dotyczyć taka dyskusja? Niczego.

Co niby ma być lub nie ma być modernizowane? System SKYctrl S, system SKYctrl L, czy system SKYctrl SKID? Wobec kogo są/nie są zastrzeżenia? Wobec strony polskiej, czy brytyjskiej, czy jakoś może pospołu?

Szkoda czasu na takie dyskusje przy zerowej wiedzy o co w ogóle chodzi wojsku, wobec którego systemu i wobec którego państwa bardziej.

Napisano
1 godzinę temu, Jedburgh_Ops napisał:

Ja nie odważny

Nie czepiajmy się detali...

Ja, po prostu, b. ciekawym jestem, żeby jakiś fachowiec- może być np M81, dokładnie i merytorycznie mi* wytłumaczył, czy i jak ten system, pal licho wersję, na dziś i na najbliższy miesiąc, czy nawet do końca roku, ma zabezpieczyć przed podobnymi zdarzeniami.
Tylko tyle :-)

* no i Wam przy okazji