Czlowieksniegu Napisano 8 Listopad 2017 Autor Napisano 8 Listopad 2017 Aktor i reżyser filmowy oraz teatralny miał 96 lat...
bjar_1 Napisano 8 Listopad 2017 Napisano 8 Listopad 2017 Szkoda. A w ciągu ostatnich dni jeszcze Władysław Kowalski i Marek Frąckowiak :(
Romek_66 Napisano 8 Listopad 2017 Napisano 8 Listopad 2017 Nie zapomniany starszy sierżant Czernousow .
Prospector_WWY Napisano 8 Listopad 2017 Napisano 8 Listopad 2017 Dyrektor Wardowski z 40 -latka. Wczoraj o nim myślałem i sprawdzałem na filmpolski.pl ile ma lat :-(
Jedburgh_Ops Napisano 9 Listopad 2017 Napisano 9 Listopad 2017 Bardzo kontrowersyjna postać. Publicznie popierał stan wojenny. Był za to wyklaskiwany w teatrze i wszystkich innych miejscach publicznych, gdzie coś czynił z zakresu sztuki aktorskiej. Zabrakło wyobraźni i przyzwoitości, że w sensie artystycznym będzie się spalonym do końca życia. I tak się stało.
torba5 Napisano 9 Listopad 2017 Napisano 9 Listopad 2017 Jedburgh_Ops ale to nie o to chodzi , takie wyrzyganki to sobie daruj ,tu o człowieka chodzi no i o Pancernych ,ten serial też był z dupy a wszyscy go kochają i konia wali jak się stało
Jedburgh_Ops Napisano 9 Listopad 2017 Napisano 9 Listopad 2017 @ torba5Tak, to racja - chodzi o człowieka. Dokładnie o to chodzi.Chodzi o człowieka-apologetę stanu wojennego, w którym ludzie tracili zdrowie i życie za swój sprzeciw przeciwko temu. Należę do tych pierwszych, więc nikt i nic mnie nie zmusi do szacunku wobec aktorskich apologetów stanu wojennego typu Janusz Kłosiński albo Stanisław Mikulski.Ale rzecz jasna szanuję inny pogląd, że ktoś może takie postaci - mimo wszystko - szanować.Pozdrawiam.
fala Napisano 10 Listopad 2017 Napisano 10 Listopad 2017 Ale rzecz jasna szanuję inny pogląd, że ktoś może takie postaci - mimo wszystko - szanować.", znaczy, pod warunkiem że to będą takie same poglądy jak twoje...... specyficzne rozumienie pojęć: szacunek", wyrozumiałość" .Niczym jak samochody Forda i czarny kolor.
woytas Napisano 10 Listopad 2017 Napisano 10 Listopad 2017 Dla mnie Czernousów i gospodarz z Niespotykanie spokojnego człowieka". Te role zapamiętam na zawsze.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.