Napoleon North Napisano 8 Październik 2017 Autor Napisano 8 Październik 2017 WitamW okolicach Wisły(rzeki) wygrzebałem z polnej drogi taki przedmiot .To śmieć czy coś starszego.Materiał żelazo.
sqr Napisano 8 Październik 2017 Napisano 8 Październik 2017 Masz chłopie fantazję ... :) myślałem że nie dam się zaskoczyć twoimi wizjami, ale grubo się myliłem jak nie grot/krzyżyk w kawałku złomu, to teraz fibula ... sam siebie przechodzisz ;) Jakiś rolniczy element ... może od krowiego łańcucha, może od rolniczej maszyny.
Napoleon North Napisano 8 Październik 2017 Autor Napisano 8 Październik 2017 Tam od dawna krowy już nie występują .
Napoleon North Napisano 8 Październik 2017 Autor Napisano 8 Październik 2017 Chłopem nie jestem a choruję na schizofrenię .Ale możesz się nabijać proszę ...gorzej jeśli mam rację .
Sobiepan Napisano 8 Październik 2017 Napisano 8 Październik 2017 Może od wędzidła? W jednym miejscu bardziej wyrobione. Ot żelazne kółko mnogiego zastosowania.
ManyFace Napisano 8 Październik 2017 Napisano 8 Październik 2017 Napoleon da się jakoś walczyć z tego typu urojeniami? Są na to jakieś leki czy trzeba z tym żyć? Nie naśmiewam się. Pytam poważnie.
torba5 Napisano 8 Październik 2017 Napisano 8 Październik 2017 wielokrotnie prosiłem coby beki z chłopa nie robić ,ManyFace przeczytaj to co napisałes jak to traktować ,no raczej nie poważnie ,to straszna choroba ,facet ma pasję i w ten sposób walczy z tym gównem ,schizofrenia jest nie uleczalna można ją wyciszyć uspokoić ,do walki z tą chorobą trzeba mieć siłę żeby z wyra się zwlec ,wiem co piszę bo miałem w rodzinie ,niestety nie skończyło się dobrze ,sqr już po mnie jechałeś ,ale jakbyś wiedział co to za syf to moze nie byłbyś taki kąśliwy ,czy po prostu nie można Napoleona potraktować jak zwykłego usera ,jest dociekliwy ma pasje ,jak kogoś drażni ,to po prostu nic nie pisać
predi888 Napisano 8 Październik 2017 Napisano 8 Październik 2017 po czym autor wnioskuje że to wczesne średniowiecze?
ManyFace Napisano 8 Październik 2017 Napisano 8 Październik 2017 torba5Na prawdę pytałem poważnie!Napoleona znam" już od dawna i bywało, że stawałem w jego obronie. Chciałem się czegoś dowiedzieć coby móc ocenić czy tłumaczenie się chorobą nie jest czasem przez NN nadużywane.
viator01 Napisano 8 Październik 2017 Napisano 8 Październik 2017 W Muzeum Bitwy pod Grunwaldem takie kółko jest opisane Nieokreślone kółko wykute z żelaza z okresu średniowiecza lub nowożytności. "Pewnie nie da się zidentyfikować. Może jakieś rymarskie?
torba5 Napisano 8 Październik 2017 Napisano 8 Październik 2017 ok ,ale w jaki sposób miałby nadużywać ,wielokrotnie prosi o id mało istotnych popierdółek ,ale dla niego ważnych ,nic nie nadużywa ,bo jak ktoś nie ma ochoty to nie odpisze ,po jaki kij wogóle go oceniać ,są w tym wątku dwa konkretne wpisy na temat i tyle ,reszte niech mod wyczyści
ManyFace Napisano 8 Październik 2017 Napisano 8 Październik 2017 Nie oceniam NN tylko uważam, że zasłanianie się chorobą może sprawiać wrażenie brania na litość. W końcu facetem jest.Najlepiej zakończmy ten temat a moderator mógłby pokasować wpisy zanim Napoleon je przeczyta. =)
torba5 Napisano 8 Październik 2017 Napisano 8 Październik 2017 na litość to raczej w mam talent :)uszanujmy odmienność naszego kolegi i tyle...a mod niech poczyści
Pytanie
Napoleon North
Witam
W okolicach Wisły(rzeki) wygrzebałem z polnej drogi taki przedmiot .To śmieć czy coś starszego.
Materiał żelazo.
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.