plr78 Napisano 4 Lipiec 2017 Autor Napisano 4 Lipiec 2017 http://epoznan.pl/news-news-77610-Na_wlasna_reke_prowadzil_wykopaliska_archeologiczne._Uslyszal_zarzut_kradziezy
bjar_1 Napisano 4 Lipiec 2017 Napisano 4 Lipiec 2017 http://www.wielkopolska.policja.gov.pl/wlk/aktualnosci/188203,Poznan-Sprawca-nielegalnych-wykopalisk-archeologicznych-uslyszal-zarzuty.html
IdeL Napisano 5 Lipiec 2017 Napisano 5 Lipiec 2017 A to ciekawe, bo w KP Grunwald jest co najmniej jeden poszukiwacz z pagonami. Ciekawe, czy na kumplowi też zrobią nalot na chatę?
toska Napisano 5 Lipiec 2017 Napisano 5 Lipiec 2017 Zasadniczo to jeden jawny I nie nie zrobią bo to fumfle.Gupie pytanie inteligentnego człowieka.
predi888 Napisano 6 Lipiec 2017 Napisano 6 Lipiec 2017 Policjanci przyznają, że poszukiwanie "skarbów jest coraz częstszym zjawiskiem. Niestety, działania archeologów-amatorów prowadzą często do nieodwracalnych zniszczeń stanowisk archeologicznych."Jak to dobrze że nie chodzę po stanowiskach archeologicznych :)
bjar_1 Napisano 6 Lipiec 2017 Napisano 6 Lipiec 2017 A słyszałeś o modnej ostatnio archeologii pól bitewnych? Dajcie mi człowieka, a paragraf się znajdzie.
predi888 Napisano 6 Lipiec 2017 Napisano 6 Lipiec 2017 Dajcie mi człowieka, a paragraf się znajdzie."słyszałem też w tym kraju nie ma ludzi nie do ubabrania" :)
vipiusz Napisano 8 Lipiec 2017 Napisano 8 Lipiec 2017 I znowu to pieprzenie bez pojecia o kontekście kiedy moniaki ciagnie z warstwy ornej. Niech rolnicy po zniwach, przed orka, wystepuja o zgode do wkz i oraja z nadzorem archeo, bo moga nieodwracalnie zniszczyc domniemane stanowisko archeo na swoim polu.
Mietka Napisano 9 Lipiec 2017 Napisano 9 Lipiec 2017 Z tymi rolnikami to bardzo dobry temat. Zapytałem o to samo konserwanta zabytków. Dowiedziałem się że ogólnie to nie ważne że niszczą ważne że nie zbierają. Jaja jak berety.
Mietka Napisano 9 Lipiec 2017 Napisano 9 Lipiec 2017 Ale z tym handlem coś nie do końca prawdę napisali. Wystarczy wejsc na allegro i zobaczyć ile przedmiotów ewidentnie wykopkowych ludzie z Poznania wystawią.
Czlowieksniegu Napisano 9 Lipiec 2017 Napisano 9 Lipiec 2017 Mietka (33 / 4) 2017-07-09 16:48:43Lenia mam i pod kątem poznania Poznania nie patrzyłem.Ale zwróć uwagę, że znacząca część antyku ma dopisek, że spoza granic naszej socjalistycznej Ojczyzny.Kto wie- może nawet jakiś papier ma?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.