IdeL Napisano 20 Czerwiec 2017 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2017 http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/56,114944,21982049,w-tajnym-pokoju-za-szafa-odkryli-najwieksza-kolekcje,,1.html#MTW tajnym pokoju za szafą odkryli ajwiększą kolekcję nazistowskich artefaktów" Dom na północnych przedmieściach Buenos Aires. Tajny pokój za szafą. Tam ukryty był od lat nazistowski skarb: dziesiątki przedmiotów, od popiersia Hitlera po sztukę ze starożytnego Egiptu. Takiego odkrycia dokonała w tym miesiącu argentyńska policja.Argentyńskie ministerstwo bezpieczeństwa mówi o ajwiększym odkryciu nazistowskich artefaktów w historii kraju".W domu w dzielnicy Beccar odnaleziono 75 przedmiotów - podaje serwis ABC. Władze uważają, że niektóre z nich należały do stojących wysoko w hierarchii nazistów.Wśród znalezionych artefaktów były m.in. sztylety, klepsydry, szkła powiększające i inne przedmioty ozdobione swastyką, podobizny Adolfa Hitlera, przyrząd do mierzenia głowy. W odkrytej kolekcji były też figurki i inne przedmioty ze starożytnego Egiptu i Azji.Co najmniej jedna osoba została zatrzymana za nielegalny handel tymi przedmiotami.Poza domem z tajnym pokojem przeszukano też dwa inne miejsca w okolicy, gdzie znaleziono kolejne przedmioty. - To wielkie, poruszające odkrycie. Znaleziono oryginalne przedmioty nazistów, symbol tragicznego okresu historii - powiedział minister bezpieczeństwa narodowego Patricia Bullrich.O losie przedmiotów zdecyduje sąd. Minister powiedziała, że poprosi sędzię zajmującą się sprawą o przekazanie znaleziska do muzeum Holocaustu w Buenos Aires. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 20 Czerwiec 2017 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2017 Rozumiem, że można kolekcjonować rozmaite rzeczy ..., Ale zwłoki w bandażach? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 20 Czerwiec 2017 Share Napisano 20 Czerwiec 2017 Nie narzekaj- nie takie coś dosypuje Ci do jedzenia...Mnie zastanawia, co to za kord w drewnianej skrzyni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 20 Czerwiec 2017 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2017 Ty mnie tu nie imputuj takich świństw. Wolę żyć w błogiej nieświadomości. Wystarczy, że jak wieść gminna niesie statystyczny homo sapiens recens podczas snu zjada kilkanaście tłustych pająków rocznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 20 Czerwiec 2017 Share Napisano 20 Czerwiec 2017 Ja tam nie wiem, czy i co Ty na potencję dostajesz...Tak czy inaczej mało widzieli w tej Ameryce Płd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 20 Czerwiec 2017 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2017 Ten kordzik, to na pewno jakiś lipton z chińskiej wytwórni gadżetów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 20 Czerwiec 2017 Share Napisano 20 Czerwiec 2017 Mnie bardziej interesuje czy Argentyna ma jakieś szczególne paragrafy na takie sytuacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasjan2000 Napisano 20 Czerwiec 2017 Share Napisano 20 Czerwiec 2017 Ciekawi mnie cisza jak makiem zasiał. Gdyby to odnaleziono w Polsce już chordy Niemców, Rosjan i Żydów wyciągałyby ręce że to ich własność skradziona, zagrabiona. A tu niemiaszki siedzą cichutko.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 20 Czerwiec 2017 Share Napisano 20 Czerwiec 2017 Niemce by nie uciekali do A.Poł z takim szpejemOdessa tym bardziej.Widać że szmugiel i kopie aż oczy bolą patrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DETER Napisano 21 Czerwiec 2017 Share Napisano 21 Czerwiec 2017 Wszystkie te klamoty to jakaś lipa - od swastyk aż kuje w oczy. Pewnie produkcja dla tych co się dadzą nabrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 21 Czerwiec 2017 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2017 Tam specem od hitleryków" to ja nie jestem, ale na pierwszy rzut oka widać, że część z tych wspaniałych zabytków" to straszne strucle. Ciekawe natomiast jak potraktuje je tamtejszy WKZ". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fullriede Napisano 23 Czerwiec 2017 Share Napisano 23 Czerwiec 2017 Wszystkie te hitleryki to lipa, przecież to nawet nie sa kopie, tylko czyjeś alkoholowe majaki.... To argentyńskie ministerstwo to jacyś idioci..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsam20 Napisano 23 Czerwiec 2017 Share Napisano 23 Czerwiec 2017 Dokładnie tak, jak piszesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.