abcd Napisano 1 Czerwiec 2017 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2017 Czy znacie jakiś dostępny środek przeciwko komarom i kleszczom skuteczniejszy niż Ultrathon f-my 3M z DEET ,nie musi być zdrowy ma być naprawdę skuteczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 1 Czerwiec 2017 Share Napisano 1 Czerwiec 2017 Napalm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 1 Czerwiec 2017 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2017 Napalm to zbyt dużo radości ;) chodzi mi o preparaty z dużą zawartości DEET powyżej 50 % coś jak radziecki specyfik Tajga" można go było kupić na przygranicznych bazarkach 25 lat temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popcorn65 Napisano 1 Czerwiec 2017 Share Napisano 1 Czerwiec 2017 Np. Mugga...co prawda ylko" 50% ale na mnie skuteczne jak cholera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 1 Czerwiec 2017 Share Napisano 1 Czerwiec 2017 Zawsze używałem Panko" tani i w moim przypadku bardzo skuteczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuki Napisano 1 Czerwiec 2017 Share Napisano 1 Czerwiec 2017 Permetryna, do zastosowań tylko na ubranie.Nie wolno używać bezpośrednio na skórę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 1 Czerwiec 2017 Share Napisano 1 Czerwiec 2017 Panko jest rewelacyjny dla mnie też. Ale używam ultrathonu. Tylko to dziadostwo rozpuszcza plastik - szkiełka zegarków, soczewki okularowe matowieją jak się je spsika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 1 Czerwiec 2017 Share Napisano 1 Czerwiec 2017 Kiedyś kupowałem Autan dobry był, ale teraz nie widzę go w sklepachPozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 1 Czerwiec 2017 Share Napisano 1 Czerwiec 2017 ulthratron minimum 25% deeta, ale czasami jakiś komar kamikaze potrafi użreć, co do kleszczy ... nie wiem, żadnego z tym ze złapałem. Minus że dość specyficznie wonia i trochę podrażnia skórę, zwłacza twarz po goleniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare777 Napisano 4 Czerwiec 2017 Share Napisano 4 Czerwiec 2017 A ja polecam Repel 50 DEETFree z firmy Pyramid. Zawiera ikarydynę i nie śmierdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare777 Napisano 4 Czerwiec 2017 Share Napisano 4 Czerwiec 2017 Ten z żółtą naklejką ma cytrusowy zapach, z zieloną jest bezwonny.Używam od roku i się sprawdził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuki Napisano 8 Czerwiec 2017 Share Napisano 8 Czerwiec 2017 Z naturalnych metod na komary i kleszcze to picie naparu z czystka lub spryskanie się wywarem z tej rośliny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny bocian Napisano 9 Czerwiec 2017 Share Napisano 9 Czerwiec 2017 palenie fajek ...jeden za drugim . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.