banan20 Napisano 10 Październik 2016 Share Napisano 10 Październik 2016 Mam pytanie, czy poszukiwania w słuchawkach dają lepsze efekty niż na głośniku wbudowanym...?? Czy marketowe słuchawki poradzą sobie podczas poszukiwań, a może coś polecacie do 50 zł.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 10 Październik 2016 Share Napisano 10 Październik 2016 Z doświadczenia" wiem że na słuchawkach jest dużo lepiej, ale też nie wolno/powinno się separować od otoczenia bo czasami może się to źle skończyć.Osobiście chodzę na takich, słyszę i otoczenie i to co w ziemi piszczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bronsonek Napisano 10 Październik 2016 Share Napisano 10 Październik 2016 W słuchawkach lepiej słychać szczególnie jeśli wieje. Po drugie jak coś znajdziesz to nie dowie się o tym cała okolica. Ja chodzę na zwykłych słuchawkach a żeby słyszeć co się dzieje dookoła jedna mam na uchu a druga na skroni. W taki sposób słychać co piszczy i co się dzieje dookoła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mycha.. Napisano 11 Październik 2016 Share Napisano 11 Październik 2016 Bardzo lubię słuchawki, ale np. do kanarka oprócz trybu incognito" nie dają NIC.W słuchawkach NAJWAŻNIEJSZE jest to żeby kabel nie wku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 11 Październik 2016 Share Napisano 11 Październik 2016 mycha.. Na Forum nie tolerujemy wulgaryzmów - ostrzegam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 11 Październik 2016 Share Napisano 11 Październik 2016 Nie wyobrażam sobie łażenia bez słuchawek. Dzięki nim idealnie odbieram zmiany sygnału wiodącego , które pomagają namierzeniu bardzo głęboko zalegających fantów ( na granicy zasięgu ). Szum otoczenia zazwyczaj zmniejsza możliwość odbioru takich zmian. Banan20 poczytaj sobie o sygnałach duchach" np. http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=428 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rs77 Napisano 21 Listopad 2016 Share Napisano 21 Listopad 2016 banan20, chodziłem kiedyś bez, ktoś mnie w końcu namówił i nie wyobrażam sobie jak to było możliwebez słuchawek - albo masz mega głośność żeby słyszeć wiodący i wtedy cała okolica słyszy pikanie, albo nie słuchasz wiodącego - co jest słabew słuchawkach - dobrze jest mieć takie żeby mimo wszystko słyszeć co się dookoła dzieje, trzeba się przyzwyczaić do kabla.. wyrwany jack się od czasu do czasu zdarzy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berek Joselewicz Napisano 22 Listopad 2016 Share Napisano 22 Listopad 2016 Koniecznie słuchawki. Albo bezprzewodowe albo na kablu lotniczym- sprężynka.Kumpel nie lubił słuchawek i mimo rad chodził bez słuchawek. Wykrywacz wył głośno, wiec kumpel ściszył, po jakimś czasie się zorientował że nie słyszał wysokich tonów z wbudowanego głośnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabuh Napisano 26 Listopad 2016 Share Napisano 26 Listopad 2016 Już dłuższy czas przymierzam się do słuchawek, może mnie przekonaliście. Zawsze jednak mam obiekcje takiego wsłuchania się w sygnały, że może mnie ktoś nagle niemiło zaskoczyc zza pleców (to o czym wspominano powyżej).Natomiast jeśli chodzi o zbyt donośne piski z urządzeń nieposiadających regulacji głośności (oczywiście bez słuchawek - na dziko),to ja naklejam na głośnik kawałek taśmy izolacyjnej, bądź jeszcze lepiej pod nią pasek cienkiej gąbki i dopiero taśma. Wycisza skutecznie i jest nawet dośc płynna regulacja - odklejamy w razie potrzeby fragmencik taśmy odsłaniając troszkę głośnika, żeby sygnał był lepiej słyszalny i odwrotnie - w zależności od sytuacji. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berek Joselewicz Napisano 26 Listopad 2016 Share Napisano 26 Listopad 2016 To nasuń tylko jedną słuchawkę na ucho a drugą umieść na d uchem. Jak chodzisz na głośniku to przecież w całej okolicy słychać i wtedy przyciągniesz kogoś właśnie zwracając na siebie uwagę.Znajdź kumpla albo lepiej kilku 😊 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabuh Napisano 26 Listopad 2016 Share Napisano 26 Listopad 2016 Sugerujesz,żeby obstawic się tzw. gorylami? Znalazłby się pewnie niejeden, ale żeby w taką pogodę biegac po polach czy lasach, przekonywac pozostałoby mi potencjalnych chętnych odpowiednimi płynami a to są koszty niemałe. ;)Dziś spróbuję słuchawek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek9559 Napisano 28 Listopad 2016 Share Napisano 28 Listopad 2016 W słuchawkach za 50 zł to można sobie na skype rozmawiać. Słuchawki mają wydawać każdy dźwięk ba, gamę dźwięków z ktorego wyłapujesz ten sygnał co cię interesuje, ne wiem czy jesteście aż już tacy głusi że jednym uchem słuchacie otoczenia a drugim sygnalów, toż to upośledzenie. Używam słuchawek ws5\\xp i do końca nie odcina to jednak otoczenia bo można normalnie rozmawiać z drugą osobą, też mi mówili że nic nie usłyszę z otoczenia,.... kompletna bzdura, chyba że ktoś chodzi na full głośności. Co do drugiej czynności tzn zaklejanie taśmą, gąbką głośnika to wygąda tak jakbyśmy w stoperach do filharmoni weszli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benekpe Napisano 29 Listopad 2016 Share Napisano 29 Listopad 2016 Potwierdzam co kolega Krzysiek9559 pisze.Osobiście też posiadam WS5 i w mojej ocenie te słuchawki są genijalne. Zmieniłem w nich nauszniki na welurowe, które polepszają komfort użytkowania - szczególnie w lecie. Nie odczuwa się tego gorąca, uszy się nie pocą. Bez problemu można rozmawiać z kolegami obok jednocześnie uzyskujemy czytelne dźwięki. W Alterze71 używam budżetowych nausznych słuchawek Philipsa i tutaj jednak jest wyraźnie większa separacja z otoczeniem - jakość dźwięku odczuwalnie gorsza z porównaniem z WS5.Ja wyłącznie chodze na słuchawkach - to jest gwarancja wychwycenia często subtelnych niuansów dźwiękowych gwarantujących większą skutecznośc poszukiwań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabuh Napisano 29 Listopad 2016 Share Napisano 29 Listopad 2016 krzysiek9559 - pisałem o prymitywnym i najprostszym wygłuszeniu zbyt głośnego sygnału, żeby psy nie szczekały na mnie we wsi kilometr dalej ;) Oczywiście do tego tak na wpół żartując. Ale jeśli potrzebujesz czystości i głośności odbioru pisków z wykrywki niczym z filharmonii, to tego nie polecam. Natomiast wzmacniacz i ogromny głośnik na plecach jak najbardziej... Oczywiście żartuję i pozdrawiam melomana :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziu Napisano 18 Grudzień 2016 Share Napisano 18 Grudzień 2016 Witam. Właśnie wpadłem na pomysł zamontowania do explorera audio nadajnika bluetooth i zakupu słuchawek bezprzewodowych ( nadajnik 50 zł , słuchawki od 50 w górę). Ciągle wyrywam kable i to mnie wkurza . Czy ktoś już to zastosował i ewentualnie jak się sprawdza. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fatboy Napisano 18 Grudzień 2016 Share Napisano 18 Grudzień 2016 Temat rzeka,jest multum takich wątków. Jakis czas tez uzywałem modułu blu+bezprzewodowych, ale przyzwyczajenie do dobrych słuchawek na sprężynie wygrało. Jak tu nie znajdziesz info to na forum PS. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honker Napisano 18 Grudzień 2016 Share Napisano 18 Grudzień 2016 cześć Zyziu odpowiedź dla ciebie w swoim explorerze używam bez przewodowych Blaupunkt CW-112 sprawdza się doskonale.Co prawda pierwszy komplet jest uszkodzony ale już kupiłem drugi bo chodzenie na kablu to nie to pozd marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benekpe Napisano 18 Grudzień 2016 Share Napisano 18 Grudzień 2016 Technologia BT wprowadza wyczuwalne opóźnienia sygnału - sprawdzałem na kilku zestawach.Ciekawą alternatywą są słuchawki radiowe TDK WR700 https://www.youtube.com/watch?v=MdiletL278salbo sprawdzone i dedykowane rozwiązania pod wykrywacze:http://www.deteknix.com.pl/zestawy-bezprzewodowe.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emisoo Napisano 19 Grudzień 2016 Share Napisano 19 Grudzień 2016 Interesują mnie słuchawki z kablem spiralnym i mają być super głośne , jakieś pomysły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benekpe Napisano 19 Grudzień 2016 Share Napisano 19 Grudzień 2016 http://mocnysygnal.pl/pl/p/Gray-Ghost-NDT/122 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziu Napisano 22 Grudzień 2016 Share Napisano 22 Grudzień 2016 dziękuję za odpowiedź, Jak przyjdą moje zakupy napiszę jak się sprawują. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.