Czlowieksniegu Napisano 27 Październik 2016 Autor Share Napisano 27 Październik 2016 Nie... jakieś nowe stacjonarne bydle chcę sobie sprawić...Tyle, że jako lajkonik informatyczny, po omacku oglądam i niewiele mądrego z tego wynika, niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 27 Październik 2016 Share Napisano 27 Październik 2016 Idź na Oławską powiedz do czego potrzebujesz złożą Ci i będzie ok. Z gwarancją. Najważniejsze min 4Gb ramu, dysk SSD jako startowy plus zwykły jako magazyn, zasilacz min 500W i karta graficzna do tego. Peryferia jak dvd to już formalność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Październik 2016 Autor Share Napisano 27 Październik 2016 Życie jest okrutne...Gdy kupowałem pierwszy komputer, było zdecydowanie łatwiejsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 27 Październik 2016 Share Napisano 27 Październik 2016 4 gb ramu to mało, win 7mka zjada 2. Do normalnego użytkowania minimum 8gb ramu, procesor intel core i5 ewentualnie i7, grafika najlepiej jakiś geforce. Dysk ssd- bardzo szybki ale bardzo drogi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Październik 2016 Autor Share Napisano 27 Październik 2016 Nie zastanawiałem się, ile na bydle przeznaczam pieniędzy.Ale, przy jakiejś tam od lelum-polelum konfiguracji, z zainstalowaną 8, np, nowym monitorem, itp... to więcej niż W. ma na strzelbę odłożone... Sporo więcej :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 27 Październik 2016 Share Napisano 27 Październik 2016 Kupuj bez systemu, oszczędzisz dużo więcej niżeli ktoś skasuje za jego instalację. Najlepiej win 7 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1234321 Napisano 27 Październik 2016 Share Napisano 27 Październik 2016 http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2726546.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1234321 Napisano 27 Październik 2016 Share Napisano 27 Październik 2016 Albo zapytaj na tym forum, podpowiedzą co i jak skonfigurować aby wszystko grało" i działało jak trzeba...http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum128.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Październik 2016 Autor Share Napisano 27 Październik 2016 Kriczer (1976 / 50) 2016-10-27 19:36:26Nie... nie będę się bawił w dokupywanie i instalowanie...wojtek1234321 (934 / 2) 2016-10-27 19:46:34Nie... koniecznie. Podstawowe bydle może zrobić kaput w dowolnym momencie... A jak mam na lapku z 10 coś robić, to już wolę w telefonie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 27 Październik 2016 Share Napisano 27 Październik 2016 W serwisie komputerowym ew. innym miejscu tego typu do 100zł zainstalują system, wychodzi tak czy siak taniej niżeli pc od razu z systemem.(Siedzę co prawda w sieciach ale i komputerami się zajmuję od czasu do czasu i ludzie często przynoszą sprzęt żeby win wgrać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1234321 Napisano 27 Październik 2016 Share Napisano 27 Październik 2016 Siedzę co prawda w sieciach ale i komputerami się zajmuję od czasu do czasu i ludzie często przynoszą sprzęt żeby win wgrać"Legal czy aktywny inaczej" czyli wersja próbna"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 28 Październik 2016 Share Napisano 28 Październik 2016 Za stówe to usługa zainstalowania, czy z ceną systemu?, bo jeśli to niech sie tylko Gates dowie..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1234321 Napisano 28 Październik 2016 Share Napisano 28 Październik 2016 o jeśli to niech sie tylko Gates dowie....."Dlatego właśnie pytałem czy to legal z naklejką Windowsa z numerem seryjnym, czy wersja aktywna inaczej"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 28 Październik 2016 Autor Share Napisano 28 Październik 2016 Mam taki defekt (?), że i wszelkie programy, jak i płyty z muzyką czy filmami mam... legalne :-(A te parę" książek odbitych na ksero czy powielaczu, to tzw klubówki z lat osiemdziesiątych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 28 Październik 2016 Share Napisano 28 Październik 2016 Yety, za tyle lat zamiatania tutaj należy Ci się taki , Bocian bez podpowiedzi powinien się domyśleć i kwotę odpowiednią wyłożyć .http://www.apple.com/pl/imac/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 28 Październik 2016 Autor Share Napisano 28 Październik 2016 Pffffff... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 28 Październik 2016 Share Napisano 28 Październik 2016 Lepiej wdepnąć na glassmine niż używać produktów Apple. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 28 Październik 2016 Share Napisano 28 Październik 2016 Erich od 12 lat używam i jak widać żyję, ale są dwie rzeczy które trzeba zrobić, przyswoić OS i wydać kasę ,a potem długi czas spokój.Rzeczy Apple robią to co Ty chcesz , a nie to co one chcą.Niemniej posiadam też i pc z Win7 ze względu na lepszą połowę,no ale to kobieta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 28 Październik 2016 Autor Share Napisano 28 Październik 2016 fala (108 / 5) 2016-10-28 18:28:36ze względu na lepszą połowę,no ale to kobieta."Nie musisz się tłumaczyć- żyjemy w XXI wieku...A serio- nie kupię sobie Jabuszka- część potrzebnych mi programów nie dorobi się wersji na tym działającej. A ja jestem za duży leń, żeby na wersję Mac'a np dokumenty z fefnastu lat przerzucać. Pudło, które teraz zmieniam robi przy okazji za bazę dla sieci domowej i wolę nie myśleć, co by się działo przy ewentualnym przejściu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 28 Październik 2016 Share Napisano 28 Październik 2016 Yety, idz do jakigoś zakładziku gdzie montują , powiedz że to ma być do pracy biurowej to Ci doradzą jakie komponenty spełnią Twoje wymagania i niech podadzą ceny .Ty sobie ceny zweryfikuj na necie i kup te podzespoły jeśli będą tańsze, złożenie kompa to prosta sprawa, nabądz sobie wymarzonego Win7, wszystkie sterowniki będą przy zakupie płyty głównej, karty graficznej i dzwiekowej.Pudło sobie wybierzesz wedle gustu i na pewno będzie taniej bo każdy składacz" dorzuci sobie koszty a te mogą być równe 50% ich wartości plus robocizna no i plus Vat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 29 Październik 2016 Share Napisano 29 Październik 2016 Fala, zrobiłem taki eksperyment kilka lat temu i się wyleczyłem, pomimo że ichni OS nie był dla mnie żadną nowością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 29 Październik 2016 Share Napisano 29 Październik 2016 Erich, każdemu wedle potrzeb i możliwości ja jestem kontent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 29 Październik 2016 Share Napisano 29 Październik 2016 Takie lokalne montownie nie optymalizują sprzętu. Często są konflikty, a całość nie pracuje na pełnych obrotach. Nie jest sztuką powrzucać do obudowy cokolwiek. Te detale trzeba dobrze dobrać. Zdarza się, że cały sprzęt np. nie ma wystarczająco mocnego zasilacza i jest kiszka, albo też taki chiński, że strach włączyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 29 Październik 2016 Autor Share Napisano 29 Październik 2016 I dlatego nie chcę wchodzić do super-hiper z elektroniką... A, że dodatkowo nie mam pojęcia, co w środku ma mieć, zadałem pytanie na O. ...Nie mając, przy okazji, w planach modyfikacji, dokładania zarówno sprzętu, jak i systemu od nowa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 29 Październik 2016 Share Napisano 29 Październik 2016 Fala, a ja mam użerkę z takimi trzy razy w tygodniu, bo samo w sobie nieźle działa, ino z niczym nie współpracuje... Ech, długo by gadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.