Skocz do zawartości
  • 0

ogon" moździerzowy

glock91

Pytanie

Napisano

Cześć, czy ta spłonka jest na 100% zbita? Jeszcze się nie spotkałem z tym typem pocisku moździerzowego, więc chciałbym się upewnić. Z góry dzięki za odpowiedż

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Według fachowej literatury ten element zwie się brzechwą,która to znowu składa się z trzonu cylindrycznego z ładunkiem miotającym i skrzydełek oporowych.
Napisano

Cześć, czy ta spłonka jest na 100% zbita? Jeszcze się nie spotkałem z tym typem pocisku moździerzowego, więc chciałbym się upewnić. Z góry dzięki za odpowiedż

Napisano
Konkretnie to się dowiesz jak zeskrobiesz ten syf,jak tam niby ktoś ma dojrzeć ślad po iglicy?
Zresztą skoro masz samą lotkę to można zakładać,że pocisk był wystrzelony.

http://odkrywca.pl/pocisk-mozdzierzowy-lotka-,742499.html
Napisano
Żaden efekt biedronki. Swoją drogą zawsze mnie śmieszą tego typu posty wielkich" poszukiwaczy z długą brodą. Jak ktoś chce się czegoś dowiedzieć na przyszłość - efekt biedronki". Jak ktoś robi sobie krzywdę - głupi i niedoświadczony". Szanuję ogromnie waszą wiedzę, ale czasem to jest zabawne.
Napisano
Bo widzisz, przy odrobinie chęci wpisał byś w wyszukiwaniu na forum hasło ogon", lotki" i miałbyś odpowiedź na pytanie. Ale nie, TY MUSISZ MIEĆ SWÓJ WĄTEK Z OGONKIEM, BO TO JEST TWÓJ JEDYNY I NIEPOWTARZALNY OGONEK!!

Wiesz jak się to nazywa? Lenistwo.
Napisano
Zluzujcie już tyłki i zejdźcie z kolegi. Mniejsza z tym jak to się nazywa. Każdy mądry wie o co chodzi i nie trzeba się wymądrzać. Na pierwszy rzut oka wygląda mi to na lotkę pocisku od radzieckiego moździerza 82mm. Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie