Skocz do zawartości

Wiedziałem, że ten dzień kiedyś nadejdzie - wykrywacz z Biedry :)

epistylis

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 149
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
przez przypadek byłem w Biedronce i los tak chciał że mój syn chciał sprawić sobie ten wykrywacz więc kupiliśmy dzisiaj spędziłem jakieś 2 godziny z tym wykrywaczem pierwsze wrażenie jak na wykrywacz za te kasę to jest naprawdę dobry patyk dyskryminacja działa fajnie zasięg jak na ten sprzęt jest naprawdę dobry bez problemu widział 50 groszy na 10-15cm, rozróżnia dobrze dwa cele leżące blisko siebie ogółem dla dzieciaka który zaczyna przygodę poszukiwania może być ciekawym wyborem

Jeśli się faktycznie okaże, że wykrywacz za 200zł dostępny w każdej Biedronce wykryje bez problemu 50 groszy zakopane na 10cm w typowym gruncie, to większość krajowych producentów wykrywaczy oraz co niektórych importerów powinna w tempie ekspresowym szukać alternatywnych źródeł utrzymania :) Bo na nic tu tradycyjne rozbieranie i bezmyślne kopiowanie, skuteczne dotychczas. Za 2 stówy brutto od sztuki po prostu nijak się to nie opłaci.

Ewentualnie trzeba by wówczas na szybko opracować kolejny pakiet legend, udowadniających wyższość jednego przeciętnego sprzętu nad drugim. Bo tylko wiara może w miarę skutecznie rywalizować ze znacznie niższą ceną oraz zdrowym rozsądkiem. Skuteczność potwierdzona - pewna instytucja jedzie na tym od 2000 lat :)

Kolego bjar1
nie sztuką jest wywalić 5000,7000,10000 pln by można było powiedzieć
kopie 50 groszy z 30-40 cm a nawet głębiej ja tylko twierdzę że wykrywacz w cenie dobrej whisky jest w stanie wyciągnąć coś leżącego w gleby a nie na trawie i dlatego jestem przekonany że cena w stosunku do osiągów jest jak najbardziej zadowalająca

nie chodzi mi by w jakikolwiek sposób promować czy się wychwalać kręcić filmiki bo moim zdaniem nie ma tu co dyskutować kupiłem ten patyk i napisałem jak to wygląda ,sprzedano duże ilości na pewno będzie więcej info

A co Was ludzie tak nagle bulwersuje? Że ktoś postanowił rzucić na stoisko obok marchwi sprzęty porównywalne z tymi które nabyliście po ~1000zł, w cenie innych chińskich produktów z podobną zawartością metalu i plastiku?
To co w polskich warunkach można wyprodukować za 300zł żeby sprzedać za 1000zł (lub z importu za 1500zł), w chińskich warunkach masowej produkcji można zrobić spokojnie za 50zł, żeby sprzedać za 200zł. NORMALNA RZECZ.
I taki los czeka praktycznie każdy popularny produkt, który nie zawiera jakiejś tam bardziej zaawansowanej technologii pod postacią choćby na przykład specjalistycznych drogich podzespołów, które, są tak samo drogie dla Chińczyka jak i Polaka. Już niejedna branża się na tym przejechała.

To jest sygnał ostrzegawczy dla niektórych producentów, że ich świat się właśnie kończy lub skończył. Natomiast poszukiwacze mają inny problem. Upowszechnienie tanich wykrywaczy, które przecież już od paru lat na rynku były(!), przez ich promocję" w Biedronce, może doprowadzić do tego że nie da się już po cichu tego hobby w Polsce uprawiać, na granicy prawa.

P.S. Spokojnie Vincent, bo będziesz się miał z czego spowiadać, albo co gorsze jakaś żyłka Ci pęknie ;)

Vincent zgadzam się z Tobą w 100%
A co zaś do Brzęczka, niech stworzy coś co przetrwa te 2000 lat a być może też będzie zapamiętany. Bo o tych rzeczach co teraz wypisuje za kilka lat już nikt nie będzie pamiętał :)
Bez urazy :)

Ja kolego nie mam takich ambicji.
Jako osoba która całkowicie odrzuca koncepcję nieśmiertelnej duszy, mam również głęboko gdzieś czy ktoś poza tymi dla których się wysilam, czyli poza najbliższymi, będzie o mnie w ogóle pamiętał. Moje ambicje sprowadzają się z do wykonywania pracy dobrze tu i teraz. Jako że z tym akurat nie mam problemów, więc można powiedzieć że jestem spełniony. Bez podziwu obcych ludzi, wodzostwa i grona wiernych :)

Brodkasz, nie ważne jak długo się pamięta, ale czy pamięta się w sensie pozytywnym czy negatywnym. Dodam, że Islam też istnieje od circa 1500 lat i powiedzmy sobie szczerze - nic dobrego z tego nie wynika.

Dobra Pany..

Wzięli bo obok marchewki leżał
paszli w las.
A jak dupnie?

Serwis w PL?
Gwarancja? Chociaż schemat?

Prosta obsługa jest plusem,ale w dwa,trzy dni nie wyczuje się patyka.

Że na pierwszy sprzęt czy ktoś się wkręci może i styknie
Jak nie to pewnie poleci na alledrogo a po lekturze tego/podobnych wątków nikt raczej go nie łyknie bo będzie wolał używkę jabla.
Biedra zarobi to pewne.Że prezes nie robi w niej zakupów nic już nie znaczy.

Wkręciłem 2-3 ziomków w temat poświęcając się i latając na dwóch co sygnał" z jednym sprzętem,złapali bakcyla-zakupili sprzęt.
Myślę że to lepsze rozwiązanie niż kupno sprzętu X za cenę porównywalną ze sprzętem który jakąś opinię już posiada(PI jak choćby jabel)

(W biedrze biorę najczęściej żelki,mielone i sos aspiro:) )

Smartphone z androidem- każdy dzieciak ma.
Kij leszczynowy i trochę taśmy.
Darmowa aplikacja w sklepie play.
Zalety:
Za darmo.
Można wykrywaczem telefonować, grać w gry, przeglądać net i robić fotki.
Pewność, że jak już się coś znajdzie to będzie to czołg.
Z cyklu: Jak z niczego zrobić coś;)

Zawiadamiam szacowne grono, które nie widziało, nie zna, nic o tym nie wie a ma dużo do powiedzenia, jak w wielu innych przypadkach,

że wszedłem w posiadanie , oglądam, poznaję, podzielę się wiedzą.

Owszem, spodziewałem się że Bracia ze wschodu, zakasują nas jakąś rewelacją technologiczną.
Nic z tego, podobieństwo do bumboxa, - migające ledy w kółeczku które nic nie znaczą, i wskaźnik wychyłowy który skacze jak wściekła pchła, to wszystko co wyróżnia go od innych chińczyków.

Obejrzałem pobieżnie elektronikę , - analogówka 100%. PCB jakby praca maturalna.
Może źle patrzałem, ale nie znalazłem stabilizatora napięcia.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie