Skocz do zawartości

Znalazł pod Sanokiem skarb sprzed 3 tysięcy lat

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://ebiedrusko.pl/aktualnosci/koncowka-ii-wojny-swiatowej-w-okolicach-biedruska/
.........Z zamiłowania archeolog amator, który za cel obrał sobie odkrywanie sekretów Biedruska.
Jak zostać w Polsce archeologiem amatorem z zamiłowania ..o to mi chodzi.?
Napisano
Że archeolog-amator - to jest wspólne w jednym artykule, a drugi - nie mam pojęcia, co kolegą powodowało. Sprawa całkowicie inna - kopali i przywłaszczali sobie, czyli zupełnie inna sprawa niż omawiana w tym wątku.

A na pytanie jak zostać archeologiem amatorem (z zamiłowania pomijam, bo to wtrącenie pismaka, który pewnie na gimnazjum zakończył edukację) odpowiedź jest w artykule - był kiedyś amatorem (pewnie z zawodu), a że chyba kasy mało, to zmienił zawód, ale dalej grzebie w ziemi, tylko już nie dla kasy, a dla przyjemności :)
Napisano
W jednej Polsce można być archeologiem amatorem pisać o tym oficjalnie w internecie, a w Drugiej za to samo odpowiedzialność karna.
Napisano
Erih

Dla Ciebie kupa złomu w cenie od kilograma, dla mnie skarb. Cenniejszy niż kilo złotych dolarówek."

Jak trafię podobny depozyt to chętnie z Tobą się zamienię na ten kilogram,nawet wskaże miejsce żebyś mógł też podczas spaceru po lesie" zgłosic:)

Michaś-wolałbym łuski od Ura:)
Napisano
W każdym województwie można amatorsko, ale z pozwoleniem z WKZ. W artykule nie pisali jak to załatwia Twój archeolog-amator. Znam wielu takich, którzy tak robią.
A poza tym gwarantuję Ci, że to na zdjęciach nie stanowi zabytku czy jakiegoś dziedzictwa. Żaden konserwator się na to nie rzuca.
Napisano
Et,poczekam jak ktoś wrzuci siekierkę do Id,
wlot z niemca na kwadrat,żelazkiem po stopach aż wyśpiewa miejscówkę

A potem na spokojnie plantem po centymetrze łopatą,gracką..
Napisano
Warto jest spacerować po podkarpaciu
http://www.tvn24.pl/krakow,50/odkryto-skarb-z-przedmiotami-z-brazu-sprzed-3-5-tysiaca-lat,509675.html
Napisano
Przed zakopaniem w jamie naczynie odwrócono do góry dnem i umieszczono na płycie z piaskowca."

Dołek jak na dwa sztychy ale i tak wystawało:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie