swinemunde Napisano 30 Styczeń 2016 Autor Napisano 30 Styczeń 2016 Panowie, jak zakonserwować fragmenty popiersia hitlera z klinkieru , gliny... i czym najlepiej posklejać? pozdrawiam.
swinemunde Napisano 30 Styczeń 2016 Autor Napisano 30 Styczeń 2016 bo teraz wygląda jak Picasso... ;-)
Hebda Napisano 4 Luty 2016 Napisano 4 Luty 2016 Masz wszystkie kawałki?Dobrze wymyj ludwikiem,opłucz,wysusz dobrze.Na Twoim miejscu po prostu wziąłbym jakiegoś cyjano..Kropelka albo zamiennik.Zaczynaj kleić od dołu(szyja) aż do góry.Chętnie zobaczymy efekt końcowy bo puzzle niezłe.Kiedyś spadła mi ulubiona cukiernica matuli,ręcznie malowana.dziesiątki kawałków.Skleiłem jak wyżej.Ostatnio będąc a herbatce" przyznałem się do tego i dopiero zauważyła:)Co do konserwacji to lakierem bezbarwnym/B44 ?Najpierw sprawdziłbym od wewnętrznej strony jak kryje bo i tak czerep pusty:)Ubytkami się nie przejmuj i raczej niczym nie uzupełniaj.Będzie miała lepszy klimatPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 23:41 04-02-2016
Einherjer Napisano 4 Luty 2016 Napisano 4 Luty 2016 W takich przypadkach przydałby się przycisk na forum pochwała/lubię Nawet bym kliknął, oczywiście pod postem wiarkocza:)
Hebda Napisano 4 Luty 2016 Napisano 4 Luty 2016 Ta...Ale oryginalną flagę ze swastą to by się ze stryszku wzięło co? :)
viator01 Napisano 4 Luty 2016 Napisano 4 Luty 2016 Tego Adiego też by pewnie rodak jakiś chętnie wziął :)
Einherjer Napisano 4 Luty 2016 Napisano 4 Luty 2016 O tam wyżej kolega z 2 kartkami tak staje w obronie, pewnie ma chrapkę na to :)
vis1939 Napisano 5 Luty 2016 Napisano 5 Luty 2016 Że adi to od razu bleee...a przecież była by z tego piękna podstawa kibla po renowacji.
viator01 Napisano 5 Luty 2016 Napisano 5 Luty 2016 Podstawa chyba nie - ale wkład sławojki - bardzo dobry pomysł :)
swinemunde Napisano 5 Luty 2016 Autor Napisano 5 Luty 2016 dzięki Hebda. pewnie zastosuję się do Twoich rad, mam ok 75% kawałków... ale poszukam jeszcze pozostałych... pozdrawiam.
swinemunde Napisano 5 Luty 2016 Autor Napisano 5 Luty 2016 może niektóre tępe komentarze sobie darujecie...dzięki.
viator01 Napisano 5 Luty 2016 Napisano 5 Luty 2016 Jak skleisz, to resztę możesz dosztukować z gliny lub gipsu
Hebda Napisano 6 Luty 2016 Napisano 6 Luty 2016 Ja bym nie sztukował.Straci klimat.Ale poszukać reszty warto.A kolejne tępe komentarze będą z nagrodami:)(zły humor mam)
wyspiarz44 Napisano 6 Luty 2016 Napisano 6 Luty 2016 Nie lepiej Ask skleić to akrylem? Zawsze póżniej można mozaikę skorygować , co przy zastosowaniu kropelki , nie jest możliwe.
Kriczer Napisano 6 Luty 2016 Napisano 6 Luty 2016 Ja bym to na początek poskładał na sucho, na allegro jest glina modelowa za grosze jakieś . Zrobić z tego formę" i na tym ułożyć Adolfa, zobaczyć jaki będzie efekt. Później sklejać na pewniaka.
Hebda Napisano 6 Luty 2016 Napisano 6 Luty 2016 Najpierw wyprawa by miec bankowa pewnosc ze nic w terenie nie zostalo z odlamkow:)
IdeL Napisano 15 Luty 2016 Napisano 15 Luty 2016 Czy to było w środku puste? Jeśli tak,to spróbowałbym na zaprawę cementową. Ulepić z tego jakąś formę i podoklejać fragmenty prędziutko jak zacznie robić się ciepła, czyli tuż przed wiązaniem. Potem delikatnie dłutkiem obrobić miejsca gdzie wylezie zaprawa. Będzie GITARA - dzieci po dzieciach. peplanie żywicami, to nic innego, jak tworzenie takiej efemerydy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.