protazy Napisano 12 Listopad 2015 Autor Napisano 12 Listopad 2015 Taka blaszka mi wyskoczyła, ktoś wie co i jak?
protazy Napisano 14 Listopad 2015 Autor Napisano 14 Listopad 2015 dzięki kolego Erih, będę szukał w tym kierunku, może coś wykopię hehe, zobaczymy,a jak się uda to napisze ;-)
delmak Napisano 13 Listopad 2015 Napisano 13 Listopad 2015 może podstawka pod czarkę na herbatę - jak na obrazku : mandaryn niosący czarkę z herbatą
zazor Napisano 13 Listopad 2015 Napisano 13 Listopad 2015 Wiesz co to fresk?Jak zadasz mądre pytanie to dostaniesz mądrą odpowiedź.
hipolit-O4 Napisano 13 Listopad 2015 Napisano 13 Listopad 2015 Na drugiej stronie ślady mocowań?Może to po prostu broszka?
protazy Napisano 13 Listopad 2015 Autor Napisano 13 Listopad 2015 Dzięki azor za info, ty widać jesteś tak obcykany we wszystkim, że wymiatasz na forum! Nazwałem jak nazwałem i co mi do głowy przyszło, takie miałem skojarzenie, ale ty musisz koniecznie pojechać, komuś świeżemu w temacie, choć twoja wiedza pewnie jest mniejsza od minimalnej! Zerknąłeś do linka przesłanego przez Hansdekawka i mądrego strugasz! Kolego hipolit-04 ślady mocowań są, ale co to za broszka jeśli już z takową mamy do czynienia i z jakiego okresu, może pochodzić?
IdeL Napisano 15 Listopad 2015 Napisano 15 Listopad 2015 Najbardziej zastanawia mnie treść malunku - purpurat serwujący kawę w pobliżu kolegiaty? :)Ten motyw z filiżanką mógłby sugerować ozdobę z kawiarni lub cukierni - np. nabijkę z okładki spisu dań.
Schivelbein Napisano 15 Listopad 2015 Napisano 15 Listopad 2015 WitamJeśli mogę to zasugeruję poszukiwania w temacie folkloru z końca XIX w. z regionu w którym to znalazłeś.Pozdrawiam
Erih Napisano 13 Listopad 2015 Napisano 13 Listopad 2015 Broszka - lub inna ozdoba stroju w stylu dalekowschodnim, obstawiałbym lata dwudzieste XX wieku, ale może też być nowsza.
Pytanie
protazy
Taka blaszka mi wyskoczyła, ktoś wie co i jak?
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.