Skocz do zawartości

Kiszczak nie żyje

woytas

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie , szaleju się najedliście? Teraz szukacie kwitów na TW Bolka? Czemu ich nie szukano w 80-tym w Stoczni , w 81 w Arłamowie , czy w 89 ? Do Pana Prezydenta Lecha Wałęsy można mieć zal o wiele (np o moje 100 milionów) ale nie o to że nam komunę rozwalił bedąc czy nie bedąc Bolkiem. A co do tych kartonów z domu Kiszczaka , czy to nie są przypadkiem te kartony co zabiły Hankę Mostowiak? Niech tam sie w IPN czy w innych partiach gryzą o Lecha a dla mnie Lechu zawsze będzie Lechem.
Pozdrawiam

• Odpowiedzi 84
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Mógł być wielki, teraz będzie już tylko Bolkiem i chciwym krętaczem: nic nigdy nie podpisałem, podpisałem ale nie donosiłem, donosiłem (sorry, rozmawiałem) ale nie brałem pieniędzy - tak mu się zmieniała narracja - a wystarczyłoby gdyby w 1989/90 powiedziałby: tak, podpisałem, byłem młody, zastraszony, itp.. przepraszam. Byłby jeszcze większy i wszyscy mogliby skoczyć mu na pukiel, a teczką tylko historycy by się interesowali. A co przeżył Cenckiewicz po napisaniu książki?
Komunę to akurat rozwalili robotnicy, płacąc najwyższą cenę; Wałęsa był ikoną tego ruchu, ale czy tylko ikoną - plotki o tym jak go motorówką przywieźli, relacje, że chciał wygasić strajk, a śp. Anna Walentynowicz zawróciła rozchodzących się stoczniowców, może w tych aktach będzie odpowiedź na parę pytań, a może nie.
A w Arłamowie to jakich kwitów mieli szukać, czy na to morze wódki co ją tam wypił może?

Maria Kiszczak: mąż mi radził, że w razie jakiś kłopotów, mam zanieść te dokumenty do IPN-​u

- Tam przy tych dokumentach Wałęsy był odręcznie napisany przez mojego męża taki list. Mówił, że ze względu na dobro tego człowieka, Wałęsy, który jest bohaterem Polski, należy te dokumenty chronić. I mąż powiedział, że tylko można je dopiero ujawnić po kilku latach - powiedziała Maria Kiszczak w TVN24. - Popełniłam błąd ujawniając te dokumenty. Zrobiłam to za szybko - dodała.

Bartłomiej Sienkiewicz o byłym prezydencie: największym problemem Wałęsy jest Lech Wałęsa. To cios zza grobu komunistycznego generała Pytana, dlaczego akurat teraz zdecydowała się na przekazanie tych dokumentów podkreśliła, że tak radził jej mąż, mówiąc: jak będziesz mieć jakieś kłopoty, to zanieś te dokumenty do IPN-u".

Dopytywana, czy oferowała Instytutowi sprzedaż tych materiałów powiedziała: o znaczy tak rozmawialiśmy, ja rozmawiałam na temat kosztów, rozmawiałam, jakie koszty poniosłam, co mnie jeszcze czeka. Pewnie, że mi potrzeba jeszcze pieniędzy, bo jest do zrobienia ten pomnik".

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1017099,title,Maria-Kiszczak-maz-mi-radzil-ze-w-razie-jakis-klopotow-mam-zaniesc-te-dokumenty-do-IPN-u,wid,18170088,wiadomosc.html

Wstydu sobie babo oszczedz...

Trole jak zwykle w formie ale co tam.
Tak jak napisał gacol. Zaprzeczał, że donosił i brał za to sałatę. Dla mnie człowiek jest skończony. Obrońcom tego szczególnego przypadku chciałbym przypomnieć, że komuny sam wałęsa nie obalił, a ludzie z Solidarności (Ci prawdziwie walczący) musieli uciekać poza granice kraju, bo byli szykanowani i zastraszani(już po '89).

Sytuacja jest w gruncie rzeczy komiczna - za kilka lat obudzimy się w kraju , w którym jedyną prawdą obowiązującą jest to, że komunę obalili kanapowi bohaterzy " (oraz ich dzieci i wnuki ), których jedyną formą walki z czerwonym było pod osłoną nocy napisanie na śniegu patykiem ( lub jak twierdzą niektórzy krzywym sikiem ) Generał Franco Wam pokaże"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie