Jacek Dąbrowski Napisano 18 Luty 2016 Share Napisano 18 Luty 2016 Ludzie , szaleju się najedliście? Teraz szukacie kwitów na TW Bolka? Czemu ich nie szukano w 80-tym w Stoczni , w 81 w Arłamowie , czy w 89 ? Do Pana Prezydenta Lecha Wałęsy można mieć zal o wiele (np o moje 100 milionów) ale nie o to że nam komunę rozwalił bedąc czy nie bedąc Bolkiem. A co do tych kartonów z domu Kiszczaka , czy to nie są przypadkiem te kartony co zabiły Hankę Mostowiak? Niech tam sie w IPN czy w innych partiach gryzą o Lecha a dla mnie Lechu zawsze będzie Lechem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gacol Napisano 18 Luty 2016 Share Napisano 18 Luty 2016 A mnie ciekawi, co i na kogo jeszcze tam było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gacol Napisano 18 Luty 2016 Share Napisano 18 Luty 2016 Mógł być wielki, teraz będzie już tylko Bolkiem i chciwym krętaczem: nic nigdy nie podpisałem, podpisałem ale nie donosiłem, donosiłem (sorry, rozmawiałem) ale nie brałem pieniędzy - tak mu się zmieniała narracja - a wystarczyłoby gdyby w 1989/90 powiedziałby: tak, podpisałem, byłem młody, zastraszony, itp.. przepraszam. Byłby jeszcze większy i wszyscy mogliby skoczyć mu na pukiel, a teczką tylko historycy by się interesowali. A co przeżył Cenckiewicz po napisaniu książki?Komunę to akurat rozwalili robotnicy, płacąc najwyższą cenę; Wałęsa był ikoną tego ruchu, ale czy tylko ikoną - plotki o tym jak go motorówką przywieźli, relacje, że chciał wygasić strajk, a śp. Anna Walentynowicz zawróciła rozchodzących się stoczniowców, może w tych aktach będzie odpowiedź na parę pytań, a może nie.A w Arłamowie to jakich kwitów mieli szukać, czy na to morze wódki co ją tam wypił może? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 18 Luty 2016 Share Napisano 18 Luty 2016 Maria Kiszczak: mąż mi radził, że w razie jakiś kłopotów, mam zanieść te dokumenty do IPN-u- Tam przy tych dokumentach Wałęsy był odręcznie napisany przez mojego męża taki list. Mówił, że ze względu na dobro tego człowieka, Wałęsy, który jest bohaterem Polski, należy te dokumenty chronić. I mąż powiedział, że tylko można je dopiero ujawnić po kilku latach - powiedziała Maria Kiszczak w TVN24. - Popełniłam błąd ujawniając te dokumenty. Zrobiłam to za szybko - dodała. Bartłomiej Sienkiewicz o byłym prezydencie: największym problemem Wałęsy jest Lech Wałęsa. To cios zza grobu komunistycznego generała Pytana, dlaczego akurat teraz zdecydowała się na przekazanie tych dokumentów podkreśliła, że tak radził jej mąż, mówiąc: jak będziesz mieć jakieś kłopoty, to zanieś te dokumenty do IPN-u". Dopytywana, czy oferowała Instytutowi sprzedaż tych materiałów powiedziała: o znaczy tak rozmawialiśmy, ja rozmawiałam na temat kosztów, rozmawiałam, jakie koszty poniosłam, co mnie jeszcze czeka. Pewnie, że mi potrzeba jeszcze pieniędzy, bo jest do zrobienia ten pomnik". http://wiadomosci.wp.pl/kat,1017099,title,Maria-Kiszczak-maz-mi-radzil-ze-w-razie-jakis-klopotow-mam-zaniesc-te-dokumenty-do-IPN-u,wid,18170088,wiadomosc.htmlWstydu sobie babo oszczedz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Luty 2016 Share Napisano 18 Luty 2016 Ciekawy film z Magdalenki'89 hula na TVP Info - fraternizacja Michnika z Kiszczakiem itp. Oczywiście przy mięchu i kielonie wódy ;) Ma być powtórka na TVP1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 18 Luty 2016 Share Napisano 18 Luty 2016 Wczoraj znaleziono kartony u Kiszczakowej. Dziś przeszukano ich hacjendę na mazurach. A o 20,32 na TVP-1 mamy TW Bolek.Pszypadek?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Luty 2016 Share Napisano 18 Luty 2016 Nie sondze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 18 Luty 2016 Share Napisano 18 Luty 2016 Twoje sondzenie se możesz o kant d... rozbić. Poczekajmy na ocene prawdziwych patryotów.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 18 Luty 2016 Share Napisano 18 Luty 2016 Jacuś- od przynajmniej przedwczoraj znana jest ich wersja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 18 Luty 2016 Share Napisano 18 Luty 2016 Mówisz od przedwczoraj? By sie zgadzało. Ktoś usunął prawdziwe zdjecie ze stoczni z przywódce strajku w 80-tym. :DPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Luty 2016 Share Napisano 18 Luty 2016 Tak było naprawdę. Taki Lech był prawidłowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 18 Luty 2016 Share Napisano 18 Luty 2016 Bjar , znowu masz fałszywki? To nie Lech , to Jaro.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Luty 2016 Share Napisano 18 Luty 2016 Co za różnica, przecież we dwóch komunę obalali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 18 Luty 2016 Share Napisano 18 Luty 2016 We dwóch to tylko księżyc zatenteges. są na to dowody i tym się powinien IPN zająć.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 18 Luty 2016 Share Napisano 18 Luty 2016 Ićcie sobie trolle...Serio proszę".Bjar, to się jeszcze wybroni, chyba że serią dostanie. Ale Ty Jacuś, to na cienkiej gumie się huśtasz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuki Napisano 18 Luty 2016 Share Napisano 18 Luty 2016 Trole jak zwykle w formie ale co tam. Tak jak napisał gacol. Zaprzeczał, że donosił i brał za to sałatę. Dla mnie człowiek jest skończony. Obrońcom tego szczególnego przypadku chciałbym przypomnieć, że komuny sam wałęsa nie obalił, a ludzie z Solidarności (Ci prawdziwie walczący) musieli uciekać poza granice kraju, bo byli szykanowani i zastraszani(już po '89). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 18 Luty 2016 Share Napisano 18 Luty 2016 No, a jakos Wałesy do szwecyji nie puścili. Ot zdrajca. Żona musiała jechać bo ten to nawet d nie ruszył........Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Luty 2016 Share Napisano 18 Luty 2016 Reymont też nie pojechał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 18 Luty 2016 Share Napisano 18 Luty 2016 Bjar , ja wszystko rozumiem , ale gdzieś na strychach znalazłeś teczke na Reymonta?????????????Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuki Napisano 18 Luty 2016 Share Napisano 18 Luty 2016 No nie puścili, bo tu lepszą kasę miał ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 18 Luty 2016 Share Napisano 18 Luty 2016 Chłopcze , byłeś w 80-tym pod stocznią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuki Napisano 18 Luty 2016 Share Napisano 18 Luty 2016 Ja nie byłem ale moja babcia Krzywonos mi opowiadała jak to było.Co prawda też zna to z opowieści, bo leżała nawalona na krzesłach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 18 Luty 2016 Share Napisano 18 Luty 2016 Twoja Babcia? Pani Krzywonos? Wybacz ale jakoś bardziej do Twojej Babci pasuje pani Macierewicz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 18 Luty 2016 Share Napisano 18 Luty 2016 Sytuacja jest w gruncie rzeczy komiczna - za kilka lat obudzimy się w kraju , w którym jedyną prawdą obowiązującą jest to, że komunę obalili kanapowi bohaterzy " (oraz ich dzieci i wnuki ), których jedyną formą walki z czerwonym było pod osłoną nocy napisanie na śniegu patykiem ( lub jak twierdzą niektórzy krzywym sikiem ) Generał Franco Wam pokaże" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuki Napisano 18 Luty 2016 Share Napisano 18 Luty 2016 Nie wiem, nie znam się. Gender to pewnie z mlekiem mamusi" wyssałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.